ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλεονάσματος και αυνανισμού γωνία

10:00 - 06 Μαϊ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Από την ημέρα που έκλεισε η τεχνική συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, με τις εκλογές να βγαίνουν μέχρι νεοτέρας από το κάδρο, η πολιτική αντιπαράθεση περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μάχη των πλεονασμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, με… ολίγη και από ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για το ποιος μπορεί να μοιράσει καλύτερα τα πλεονάσματα.

 

Δώσε τώρα 0,5% λέει ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα, 1% του ΑΕΠ ζητεί να επιστρέψει στην κοινωνία η Φώφη και ο Πρωθυπουργός απαντά πως αφού αυτός έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, θα μας μοιράσει νέο «μποναμά» στο τέλος του 2017, όπως έκανε και το 2016.

 

Το «τζάμπα μάγκες» που συχνά χρησιμοποιούν ο ένας για τον άλλο, τελικά ταιριάζει σε όλους. Η πολιτική τους ικανότητα περιορίζεται στο να μαζεύουν τα χρήματα των πολιτών και στο τέλος να μας δίνουν κι ένα χαρτζιλίκι να γουστάρουμε.

 

Η φάση είναι «δώσε μου τα μισά από όσα βγάζεις όλο τον χρόνο να κάνω κάτι δουλειές που θέλω και στο τέλος θα σου επιστρέψω το 1%». Τίμια πράγματα…

 

Ας μην ανησυχούν, πάντως, γιατί και στις επόμενες εκλογές πάλι τον πιο large θα επιλέξουμε… Αυτό κάνουμε πάντα άλλωστε.

 

Κι εκεί που λες «κάτσε να διαβάσω τίποτα πιο χαλαρό να ξεφύγω από την παράνοια που μας δέρνει», πέφτεις πάνω σε έρευνα δύο ψυχολόγων (σίγουρα πολύ σοβαρών επιστημόνων) που έφερε στο φως ο Independent και προτείνει αυνανισμό στο χώρο εργασίας για μείωση του στρες και αύξηση της παραγωγικότητας.

 

Σε μία πρώτη ανάγνωση, πολύ ευχάριστο ακούγεται αυτό. Εργασία και χαρά για τον δοκιμαζόμενο λαό μας. Μετά όμως το ξανασκέφτεσαι και λες, ούτε αυτό δεν μπορούμε να χαρούμε στην Ελλάδα της κρίσης. Με την ανεργία των νέων να ξεπερνά το 50% ποιος θα αυτοϊκανοποιείται στη δουλειά, αν οι πιο ντούροι είναι εκτός… παιχνιδιού;

 

Θα γίνει καμία μελέτη στο μέλλον και θα είμαστε οι τελευταίοι σε αυνανισμό σε όλη την Ευρώπη. Ρεζίλι θα γίνουμε. Εθνική ντροπή!

 

Κι όμως, δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω. Γιατί κάπου εκεί, στην «πλεονάσματος και αυνανισμού γωνία», οι νέοι Έλληνες υψώνουν και πάλι ανάστημα και σώζουν την παρτίδα.

 

Έρευνα του ιδρύματος TUI χρίζει τους νέους μας, μεταξύ 16 και 25 ετών, πρωταθλητές στην πίστη τους στη Δημοκρατία. Αν και δηλώνουν πλήρως απογοητευμένοι από τους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς (και πώς να μην είναι άλλωστε), οι νέοι Έλληνες και οι νέες Ελληνίδες εκφράζονται θετικά υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος, περισσότερο από τους συνομηλίκους τους σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Συγκεκριμένα το 66% των νέων στην Ελλάδα δηλώνει πως η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, ακολουθούν οι Γερμανοί νέοι με 62% και οι Ισπανοί με 57%.

 

Παρά τα λάθη μας, δεν έχουμε καταφέρει να τους χαλάσουμε ακόμα. Υπάρχει ελπίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 06 Μαϊ 2017

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.