ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι άσοι του καράτε

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι άσοι του καράτε

10:13 - 22 Ιουλ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελικά πρέπει να έχει πολύ γέλιο αυτό το καινούριο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, το «Adults in the Room» και πραγματικά, όσο πιο πολλά αποσπάσματα προδημοσιεύονται, τόσο περισσότερο ψήνομαι κάποια στιγμή να το αποκτήσω.

Μου θυμίζει μάλιστα έντονα το βιβλίο «Ο Πάγος», που υπογράφουν οι Ξένος Μάζαρης και Στράτος Mπουλαλάκης και το οποίο σας το συστήνω ανεπιφύλακτα τώρα για τις διακοπές σας.

 

Το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί μάλιστα με τον εμπνευσμένο υπότιτλο «Πώς να απολαμβάνετε τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνετε από τα μάτια σας το στρατηγικό όραμα της αταξικής κοινωνίας».

 

Πραγματικά, ταιριάζει γάντι με το παρεάκι που παρουσιάζει ο Βαρουφάκης στο «δωμάτιο ενηλίκων». Τσίπρας, Γιάνης, Παππάς, Τσακαλώτος και Δραγασάκης μοιάζει πραγματικά να διασκέδασαν πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες πριν από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, με τις συζητήσεις τους και τα… όνειρα που έκαναν όταν θα `ρθουν στην εξουσία. Χωρίς κανένα περιορισμό στη φαντασία τους. Χωρίς καμία λογική σκέψη να μπορεί να τους χαλάσει το όνειρο.

 

Τέσσερις ξένοιαστοι 40άρηδες έτοιμοι για όλα και ο μέντοράς τους, ο οποίος ενθουσιάζεται από το γεγονός ότι κάνει παρέα με νεότερους, τους κάνει όλα τα χατίρια.

 

Ακόμη και το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Βαρουφάκη αποδέχεται για να μη χάσει την παρέα τους και το πόσο καλά περνάει μαζί τους, νιώθοντας και πάλι νέος. Κάτι σαν τον Μίστερ Μιγιάγκι που μετέδιδε τη γνώση, αλλά έτσι κι αυτός διατηρούσε φρέσκο το πνεύμα του.

 

Με βάση το τελευταίο απόσπασμα του «Adults in the Room» που διαβάσαμε, θα μπορούσε η ιστορία αυτή να γίνει κάλλιστα και ταινία. Και μάλιστα καράτε. Από αυτές τις παλιές τις καλές. Μπρους Λι, Τσάκι Τσαν, Κρις Σφέτας. Ό,τι προτιμάει κανείς…

 

Άλλωστε, ο Βαρουφάκης το γράφει ξεκάθαρα: Μόλις είπε στον Τσίπρα πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα πρέπει να διώξει τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας, ο μετέπειτα Πρωθυπουργός ήταν σαφής:

 

 «Μόλις γίνω πρωθυπουργός, θα ζητήσω την παραίτησή του. Κι αν χρειαστεί θα τον διώξω από την κεντρική τράπεζα με φωνές και κλωτσιές»!

 

Ο γνωστός αβανταδόρος, Νίκος Παππάς σιγόνταρε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα»- πιο δραστικές από τις φωνές και τις κλωτσιές, αν χρειαστεί. 

 

Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι, αλλά επιμένω πως θα γινόταν ταινιάρα, έστω κι αν στο τέλος «ο Αλέξης και οι άσοι του καράτε» έχαναν τη μάχη.

 

Κωμωδία στην αρχή με τις συσκέψεις και τις θεωρίες Βαρουφάκη, λίγο περιπέτεια - καράτε μέχρι το διάλειμμα για δημοψήφισμα και η ταινία μας θα έκλεινε με ένα δραματικό φινάλε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:02 - 22 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.