ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ηγεσία της Εκκλησίας αμφισβητεί πως οι παπάδες είναι άνθρωποι

Η ηγεσία της Εκκλησίας αμφισβητεί πως οι παπάδες είναι άνθρωποι

09:15 - 07 Οκτ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Έχει συνειδητοποιήσει άραγε η Ιερά Σύνοδος τι πραγματικά σημαίνει η επίθεσή της στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος δήλωσε ότι στους κόλπους της Εκκλησίας υπάρχουν ιερείς που είναι ομοφυλόφιλοι;

Με λογικούς συλλογισμούς το… πέσιμο της Ιεράς Συνόδου στον πρώην υπουργό και νυν υποψήφιο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ισοδυναμεί με αμφισβήτηση της ανθρώπινης υπόστασης των ιεραρχών μας.

Ο Ραγκούσης είπε το πιο απλό πράγμα. Ότι υπάρχουν ιεράρχες που είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά κρύβονται γιατί η γενικότερη στάση της Εκκλησίας μας απέναντι στην γκέι κοινότητα, τους το επιβάλλει.

Αυτό θα έκανε ο καθένας. Αν ο εργοδότης σου είναι Ολυμπιακός και ξέρεις πως αν εσύ δηλώσεις Παναθηναϊκός, θα απολυθείς, τότε είναι πιθανό, όχι απλά να δηλώνεις κι εσύ «γαύρος», αλλά να αγοράσεις και διαρκείας στο Καραϊσκάκη.

Αφού το «αφεντικό» σου, όχι μόνο δεν αποδέχεται, αλλά θεωρεί απαράδεκτο αυτό που είσαι, τι θα κάνεις; Θα κρυφτείς. Κι ας είσαι ο καλύτερος στη δουλειά σου. Κι ας είσαι παραγωγικός κι ας είσαι αγαπητός από τους συναδέλφους και τους πελάτες σου. Το «αφεντικό» δεν τα μετράει αυτά. Θέλει απλώς να μην είσαι Παναθηναϊκός. Ή καλύτερα, ακόμα κι αν είσαι, να μην το λες.

Υποκρισία.

Ο Ραγκούσης κάλεσε την Εκκλησία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αποδεχθεί επιτέλους ότι οι κληρικοί είναι και αυτοί άνθρωποι. Μπορεί να είναι straight ή gay… Μπορεί να είναι και πολλά άλλα πράγματα. Χοντροί, λεπτοί, καλοφαγάδες, ανορεξικοί.

Υπάρχει πρόβλημα;

Κι αν υπάρχουν παπάδες διεφθαρμένοι, παρτάκηδες, ασεβείς, ανάγωγοι, μπεκρήδες που σπάνε την παπαδιά στο ξύλο; Γι` αυτούς προβληματίζεται η ηγεσία της Εκκλησίας;

Γιατί σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί… Όπως υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Γιατί και οι παπάδες είναι άνθρωποι, όπως όλοι μας. Άσχετα που η Ιερά Σύνοδος το αμφισβητεί… 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:21 - 07 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.