ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όσο νωρίτερα τη σακουλευτούμε, τόσο καλύτερα

Όσο νωρίτερα τη σακουλευτούμε, τόσο καλύτερα

04:02 - 06 Ιαν 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σύμφωνοι, οι μέρες των γιορτών είναι χαλαρές και γενικώς ο κόσμος έχει την ανάγκη να ξεφύγει από τα σοβαρά προβλήματα που τον βασανίζουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι το 2018 δεν ξεκίνησε καθόλου καλά.

Στην ουσία ζούμε ένα flash back που μας γυρίζει 20 με 30 χρόνια πίσω. Τουλάχιστον.

Ρίξτε μία ματιά στη βασική θεματολογία των ημερών σε ΜΜΕ, δελτία ειδήσεων και κυρίως social media. Αρκεί για να πειστείτε ότι οπισθοχωρούμε.

Η επιστροφή των «Μακεδονομάχων» είναι η βασικότερη ένδειξη ως προς αυτό.  Αμούστακος ήμουν θυμάμαι όταν διάφοροι φώναζαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική, τα `τέτοια` μας θα πάρετε μα-μπιπ Σκοπιανοί». Κάπως έτσι είναι η φάση και τώρα, ενώ και ένα ζάπινγκ στα κανάλια να κάνεις, θα διαπιστώσεις πως για το θέμα καλούνται να μιλήσουν οι συνήθεις ύποπτοι. Μέχρι και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε. Για να μην πούμε Πάγκαλους, Ψωμιάδηδες κλπ.

Δεν είναι, όμως, μόνο το Σκοπιανό που ευθύνεται γι` αυτό το déjà vu, καθώς κι άλλοι βασικοί προβληματισμοί των Ελλήνων πολιτών τούτες τις Άγιες μέρες ήταν κάπως απογοητευτικοί:

-Πού θα βάζουν τα ψώνια τους τώρα που στα σούπερ μάρκετ δεν έχει δωρεάν πλαστικές σακούλες;  - Όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές, έλεγε ο πελεκάνος στα 80s!

-Είναι σατανικό ή όχι το γλυπτό που στήθηκε στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου; - Αγριοχρίστιανοι μεσαιωνικού τύπου.

-Γιατί κλαίει η Μπέτυ Μπαζιάνα; - Ασχολίαστο.

-Γιατί απολύθηκε από τον Ολυμπιακό ο Λεμονής; - Διαχρονικό.

-Γιατί ο Αχιλλέας είναι μαύρος στο BBC; - Τέτοιες αντιδράσεις υπήρχαν και για τον μαύρο Ιούδα στο Jesus Christ Superstar που κυκλοφόρησε το 1973.

Και εντάξει, για να μην γκρινιάζουμε μόνο για τα δικά μας, ούτε έξω τα πράγματα πάνε καλύτερα. Αντί να βλέπουμε πρωτοσέλιδα με το τι συμβαίνει για παράδειγμα στο Ιράν, ο πλανήτης ασχολείται κυρίως με τα… παιδιά κουμπιά Τραμπ – Κιμ και ποιος τον έχει μεγαλύτερο.

Μιας και οι σακούλες είναι της μόδας, όσο πιο γρήγορα τη… σακουλευτούμε ότι δεν πάμε καλά, τόσο το καλύτερο!

Τελευταία τροποποίηση στις 11:38 - 07 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.