ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι Απαράδεκτοι

Οι Απαράδεκτοι

12:38 - 14 Ιαν 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Δεν στενοχωριέμαι που θα κλείσει το Mega. Δεν θα μου λείψει. Ένα κανάλι είναι. Μην τρελαινόμαστε. Και κάθε καλή του παραγωγή υπάρχει το Youtube για να τη βλέπουμε όποτε θέλουμε. Οι «Απαράδεκτοι» για παράδειγμα που είναι ό,τι καλύτερο έχει προσφέρει το Mega στην ελληνική κοινωνία στα 29 χρόνια λειτουργίας του, ευτυχώς υπάρχει στο διαδίκτυο.

Στενοχωριέμαι, όμως, πολύ για τους υπαλλήλους του Mega που έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια «ομηρίας» από τα πάμπλουτα αφεντικά τους κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Είναι πια ξεκάθαρο, ότι οι Απαράδεκτοι της Δήμητρας Παπαδοπούλου δεν ήταν οι μόνοι Απαράδεκτοι που βρίσκονταν υπό τη σκέπη του Μεγάλου Καναλιού όλα αυτά τα χρόνια.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο κανάλι της Παιανίας, με την απόφαση των μετόχων να μη λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, φανέρωσαν τρεις κατηγορίες απαράδεκτων ατόμων.

-Πρώτοι και καλύτεροι φυσικά οι μέτοχοι. Πρώην και νυν, οι οποίοι είναι ξεκάθαρο ότι «δεκάρα» δεν δίνουν για το τι θα απογίνουν οι 400 και πλέον εργαζόμενοι του σταθμού.

Ο Μπόμπολας πούλησε στον Σαββίδη και… καθάρισε. Ο Σαββίδης αγόρασε παράλληλα και το «Ε», ενώ έχει τη δικαιολογία πως αν δεν προχωρήσουν Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης αυτός δεν έχει κάποιο ρόλο να παίξει.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης από την άλλη είπε στους εργαζομένους πως δεν εμπιστεύεται το ΕΣΡ (άσχετα που το εμπιστεύεται για να πάρει άδεια με το Star) και πως δεν ήθελε να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού γιατί το τίμημα θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Ούτε αυτό το επιχείρημα βέβαια στέκει γιατί τελικά ενώ οι άδειες είναι επτά, φάκελο κατέθεσαν έξι εταιρείες, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα γίνει πλειστηριασμός.

Όσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, αλλά κι αυτός από τη στιγμή που η πλευρά Βαρδινογιάννη μένει εκτός, έχει καλυμμένα τα νώτα του.

-Στη δεύτερη κατηγορία απαράδεκτων ανήκουν οι δημοσιογράφοι του Mega και ιδιαίτερα οι λεγόμενοι «μεγαλοδημοσιογράφοι», οι οποίοι αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι εξαφανισμένοι. Είναι κοινό μυστικό πως οι εργαζόμενοι του Mega έψαχναν αυτές τις ημέρες τα μεγάλα ονόματα του σταθμού, αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Στα έκτακτα δελτία που έβγαλαν οι εργαζόμενοι, πλην του Μιχάλη Ιγνατίου που δήλωσε «παρών», οι υπόλοιποι αναγνωρίσιμοι στο ευρύ κοινό σφύριζαν αδιάφορα.

-Το καστ των απαράδεκτων συμπληρώνουν όλοι αυτοί οι γνωστοί – άγνωστοι που σε άρθρα και κυρίως σε ποσταρίσματα στα social media πανηγυρίζουν χαιρέκακα που κλείνει το Mega, επειδή στήριξε τα μνημόνια, τον Σαμαρά κλπ. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται φυσικά και πολλοί κυβερνητικοί, άσχετα που ο Νίκος Παππάς δηλώνει πως κόπτεται για τους εργαζόμενους και θα προσπαθήσει να βρει λύση.

Με το συμπάθειο, αλλά πρέπει να έχεις IQ ραδικιού για να χαίρεσαι επειδή δεν θα έχει βήμα ο Πρετεντέρης και η Τρέμη που σου τη σπάνε και να μη σκέφτεσαι ότι  αυτοί δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι ή να μην έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους και να ταϊσουν τα παιδιά τους.

 Άλλοι θα την πληρώσουν. «Κανονικοί» άνθρωποι που εδώ και 21 μήνες, λόγω συναισθηματισμού, απόγνωσης, αδυναμίας ή ακόμα και βλακείας αν θέλετε, βρίσκονται όμηροι των ζάμπλουτων αφεντικών τους που θα κρυφτούν στη σκιά των «κακών» τραπεζών και της «εκδικητικής» κυβέρνησης για να μη δώσουν φράγκο από την τσέπη τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.