ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ας ξαναδιαβάσουμε τη δήλωση του Ράμα

15:59 - 09 Νοε 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Από το πρωί της Παρασκευής το... ένστικτο των ελληνικών ΜΜΕ αποφάσισε να θρέψει τους Έλληνες με άσκοπο εθνικισμό, αποδίδοντας στον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, δηλώσεις που δεν έκανε ή αν προτιμάτε, παραποιώντας τα όσα έγραψε.

Δεν υπάρχει λόγος να υπερασπιστούμε τον Έντι Ράμα, ωστόσο, πρέπει να υπερασπιστούμε τους Έλληνες πολίτες από ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες μάλιστα τροφοδοτούν άσκοπα το εθνικιστικό του ένστικτο. Είναι εύκολο να πουλάμε πατριωτισμό, ιδιαίτερα τώρα που ένας άνθρωπος βρίσκεται στο χώμα και τα κανάλια στις ειδήσεις παίζουν βορειοηπειρώτικο μοιρολόγια επειδή πουλάνε.

Δεν υπάρχει όμως λόγος, γιατί απλούστατα η τοποθέτηση Ράμα μετά την κηδεία Κατσίφα ήταν (παραδόξως) νηφάλια, συγκροτημένη και ψύχραιμη.

Ορισμένα ΜΜΕ "παρασύρθηκαν", όμως, από το γενικότερο κλίμα "Κακοί Αλβανοί, καλοί Έλληνες", σε συνέχεια και των ρεπορτάζ για τις συλλήψεις Ελλήνων πριν από την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μόνο που σε πολλά ρεπορτάζ, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, ξέχασαν να επισημάνουν πως ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν τατουάζ με σβάστιγκες και όχι "αρχαιοελληνικό" περιεχόμενο όπως δήλωναν.

Το follow up αυτών των ρεπορτάζ ήταν η τοποθέτηση Ράμα στη σελίδα του στο facebook, που σερβιρίστηκε ως "παραλήρημα" εναντίον της Ελλάδας.

Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν να σας καλέσουμε να ξαναδιαβάσετε τη δήλωση, προς αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς τα ΜΜΕ δεν υπογραμμίζουν για παράδειγμα πως στην δήλωσή του ο Ράμα σημειώνει μεταξύ άλλων πως "η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας".

Ούτε βέβαια η ΝΔ το επισήμανε αυτό στην ανακοίνωση που έβγαλε για να καταγγείλλει τον Ράμα για τις "προκλητικές" του δηλώσεις. Μάλλον δεν διάβασε ο κ. Κικίλιας πώς κλείνει η δήλωση Ράμα:

"Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγιο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή, όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαιδούρια".

Για να μην κατηγορούμαστε κι εμείς πως απομονώνουμε δηλώσεις, παραθέτουμε όλα όσα έγραψε στο facebook, κατόπιν ενός σχολίου από έναν ακραία φανατισμένο Αλβανό. Τα συμπεράσματα δικά σας:

Αλβανός πολίτης που μάλλον ζει στο Λονδίνο (γράφει με το ψευδώνυμο «Lucky Boy London”): «Να παρέμβετε σας παρακαλώ κύριε Ράμα γιατί ξεφτιλιστήκαμε ως έθνος σήμερα, έρχεται ο Έλληνας εδώ και μας βρίζει στο σπίτι μας, βάλε τους στην θέση τους, δείξε τις αξίες μας ως έθνος».

Ο Έντι Ράμα απάντησε ως εξής: «Η δική μας αξία σήμερα; Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς την χώρα και την γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς την χώρα και την γλώσσα σου. Και η αφεντιά σου μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.

Και εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία απο κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγιο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σσ. Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαιδούρια».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:16 - 09 Νοε 2018
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.