ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η… μαθηματική ακρίβεια του διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου

Η… μαθηματική ακρίβεια του διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου

17:55 - 13 Ιαν 2019
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ανακοίνωσαν την Κυριακή το τέλος της κυβερνητικής τους συνεργασίας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε ένα επικοινωνιακό σόου που ξεκίνησε με ένα βίντεο από έπαρση της ελληνικής σημαίας στο φυλάκιο του Γράμμου και συνεχίστηκε με παρουσία του στη Μητρόπολη, όπου και κοινώνησε.

Αμέσως μετά πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, παραιτήθηκε και στη συνέχεια, αφού πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και επίσημα ψήφο εμπιστοσύνης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέλυσε περισσότερο την κατάσταση εντός των ΑΝΕΛ.

Από όσα είπε ο κ. Καμμένος και από όσα αναφέρει το ρεπορτάζ μάλλον οι αριθμοί είναι εξαιρετικά βολικοί για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τον ίδιο. Σύμπτωση; Μπορεί. Πάντως, αξίζει να το συζητήσουμε…

Έχουμε και λέμε: Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ για να τους προσθέσει στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τις ψήφους της ανεξάρτητης βουλευτή, Κατερίνας Παπακώστα και του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη να φτάσει στον… μαγικό αριθμό 151.

Από τη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου προκύπτει πως την κυβέρνηση θα στηρίξουν πράγματι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης, Κουντουρά και Ζουράρις.

Δεν θα διαγραφούν, όμως, όλοι, καθώς ο κ. Καμμένος είπε πως θα διαγράψει μόνο όσους έχουν κυβερνητική θέση και δεν παραιτηθούν. Δηλαδή οι Κόκκαλης και Κουντουρά.

Ο Καμμένος κράτα δηλαδή Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι και μαζί με Κατσίκη και Τσαρουχά που συντάσσονται στη δική του γραμμή διατηρεί κοινοβουλευτική ομάδα πέντε βουλευτών και μπορεί βάσει του κανονισμού της Βουλής να συμμετέχει κανονικά ως αρχηγός κόμματος στις διαδικασίες.

Πολύ βολική μοιάζει αυτή η… μαθηματική ακρίβεια του διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου που κρατά και τις δύο πλευρές ικανοποιημένες. Δεν νομίζετε;

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 13 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.