ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία είναι η ουσία, ποιος νοιάζεται για την ουσία;

14:51 - 18 Ιαν 2019
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Όταν στις δημοσκοπήσεις προηγείσαι σταθερά πια με δέκα μονάδες διαφορά, όταν είσαι δημοφιλέστερος από τον βασικό αντίπαλό σου, όταν έχεις την παράσταση νίκης και σε προκαλούν για debate για μία Συμφωνία, με την οποία διαφωνεί το 70% του ελληνικού λαού, πραγματικά με ποια λογική αρνείσαι;

Ακόμα κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του θεωρούν ότι ένα debate θα έδινε πόντους στον Αλέξη Τσίπρα, οι πόντοι που παίρνει από τη μη διεξαγωγή του, με ευθύνη της ΝΔ, είναι πολύ περισσότεροι.

Η απόφαση να αρνηθεί ο κ. Μητσοτάκης την πρόσκληση του κ. Τσίπρα, είναι λανθασμένη επικοινωνιακά. Στέλνει μήνυμα αδυναμίας και είναι δεδομένο πως η πλειοψηφία της κοινής γνώμης αυτό εισέπραξε.

Και να ήταν debate για ένα θέμα που δεν συμφέρει τον Πρόεδρο της ΝΔ να πεις… εντάξει. Αλλά οι δημοσκοπήσεις λένε πως το 70% των πολιτών διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει εδώ και μήνες ότι δεν τάσσεται ενάντια στη Συμφωνία για κομματικά οφέλη, αλλά γιατί πραγματικά θεωρεί ότι είναι κακή για την Ελλάδα.  

Αδικαιολόγητο άγχος έπιασε λοιπόν τη ΝΔ, που τώρα απλώς να περιμένει τον Τσίπρα στη σχετική συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή να… πειράζει διαρκώς τον κ. Μητσοτάκη για την άρνησή του να προσέλθει σε debate.

Θα μου πείτε, αυτή είναι η ουσία; Όχι, βέβαια. Αλλά θα έπρεπε να έχουμε καταλάβει πως οι πολίτες λίγο νοιάζονται για την ουσία. Δεν μπαίνουν στον κόπο να την ψάξουν. Ούτε φυσικά θα άκουγαν τη μία ή την άλλη πλευρά στο debate. Μπορεί να μην το έβλεπαν καν. Έχουν καταλήξει στο τι πιστεύουν.

Είδε κανείς την ομιλία Τσίπρα στην ψήφο εμπιστοσύνης; Λίγοι. Και όσοι την είδαν διαπίστωσαν ότι ήταν κενή περιεχομένου, με ένα εύρημα στο τέλος. Το debate. 

Ουσία; Καμία. Τώρα, όμως, αυτό που σκέφτονται και αναρωτιούνται οι πολίτες είναι το τι και γιατί «φοβήθηκε» ο Μητσοτάκης… Η απάντηση προφανώς είναι ότι δεν φοβήθηκε τίποτα, απλά προτίμησε το περιβάλλον του κοινοβουλίου από ένα τηλεοπτικό στούντιο, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να γητεύσει περισσότερο το κοινό. Επέλεξε τον κοινοβουλευτικό διάλογο, από ένα τηλεοπτικό σόου.

Όποια απάντηση κι αν είναι όμως η σωστή απάντηση, οι πολίτες θα σταθούν στο γεγονός ότι «φοβήθηκε». Και μιλάμε για τον –εκτός απροόπτου- επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας. Πολύ.. φοβάμαι ότι πήρε μία λάθος απόφαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.