ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ευθυνόφοβη Ευρώπη και η κηραλοιφή για τον κορονοϊό

Η ευθυνόφοβη Ευρώπη και η κηραλοιφή για τον κορονοϊό

18:18 - 06 Μαρ 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Δύο είναι τα βασικά θέματα στην επικαιρότητα αυτή την περίοδο. Η εξάπλωση του κορονοϊού και η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Δύο «δύσκολα» θέματα που η διαχείρισή τους απαιτεί υπευθυνότητα. Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνονται σοβαρά ατοπήματα.

Για τα σύνορα γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ευθύνη της Ευρώπης στο δράμα των ανθρώπων που γίνονται πιόνια στα χέρια του Ερντογάν. Το θλιβερό είναι ότι μία εβδομάδα αργότερα, η ΕΕ δείχνει να παραμένει στο λάθος δρόμο και να μην μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της. Απλώς «παπαγαλίζει» λόγια αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και «λυπάται» που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες για τα πολιτικά του παιχνίδια. That’s all. Κατά τα λοιπά επιμένει στη συνταγή της… αποτυχίας.

Επιμένει πως η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάξει τα σύνορα της ΕΕ και της προσφέρει χρήματα για να το πράξει. Ως πότε άραγε; Μέχρι να «βαρεθούν» οι πρόσφυγες και να φύγουν από τα σύνορα; Και στα νησιά τι θα γίνει; Θα επισημοποιηθούν οι αποθήκες ψυχών στα κλειστά κέντρα; Μάλλον αυτό θα γίνει και θα «βασιλέψουν» οι συμπατριώτες μας που είδαμε σε βίντεο να βρίζουν έγκυες γυναίκες και να επιδεικνύουν περήφανα στα social media ό,τι απέμεινε από νεκρά προσφυγόπουλα.

Η Ευρώπη επιμένει επίσης στη «νεκρή» συμφωνία του 2016 με την Τουρκία, ελπίζοντας ότι θα «αναστηθεί» και μάλιστα συζητά επιπλέον χρηματοδότηση στον Ερντογάν, αλλά και «συμπόνια» για όσα συμβαίνουν στη Συρία. Ανεύθυνη Ευρώπη, «κοιμήθηκε με το διάολο, ξύπνησε στην κόλαση», σχολίαζαν αξιωματούχοι για το πώς την πάτησαν με τον Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters, αλλά φαίνεται πως δεν σκοπεύουν να αλλάξουν συνήθειες.

Μας «ξεπέταξαν» με 700 εκατομμύρια και ένα χτύπημα στην πλάτη. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Έχουν ευθύνες και πρέπει επιτέλους να τις αναλάβουν.

Προσοχή σε ανεύθυνους και επιτήδειους

Στο δεύτερο μεγάλο ζήτημα της επικαιρότητας, αυτό του κορονοϊού, η Ελλάδα ακόμα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κατάσταση. Τα κρούσματα είναι ακόμα λίγα, ήπια και ελεγχόμενα. Ως εδώ καλά. Χρειάζεται, όμως, να γίνει σαφές στο ευρύ κοινό πως πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί υπεύθυνη διαχείριση από τον καθένα μας ξεχωριστά.

Οφείλουμε ως υπεύθυνοι πολίτες να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις με τα ΜΜΜ και τις πολλές χειραψίες. Πρέπει επίσης να αποδεχόμαστε και να τηρούμε τις αποφάσεις των αρχών και να μην αυθαιρετούμε, όπως για παράδειγμα συνέβη το Σαββατοκύριακο των καρναβαλιών.

Η Εκκλησία οφείλει επίσης να λάβει τα μέτρα της και να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες. Αν χρειαστεί να μη γίνουν λειτουργίες σε περιοχές με κρούσματα και φυσικά δεν μπορεί οι ιερείς μας να επιμένουν πως η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει τον κορονοϊό επειδή είναι ευλογημένη.

Τέλος, επειδή το είδαμε κι αυτό, οι αρχηγοί κομμάτων καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε από τηλεοράσεως αντισηπτικές κηραλοιφές και να παραμυθιάζουν τον κόσμο, ότι αν τις βάζουν στα χέρια τους τρεις φορές την ημέρα, δεν πρόκειται να κολλήσουν κορονοϊό, όσες χειραψίες κι αν κάνουν. Κι όμως, σοβαρολογούμε… Ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά τις επιστολές του Ιησού πουλάει τώρα κηραλοιφή για τον κορονοϊό!  

Τελευταία τροποποίηση στις 19:22 - 06 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.