ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πριν καν στεγνώσει η μελάνη

Πριν καν στεγνώσει η μελάνη

14:08 - 19 Οκτ 2021
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

«Δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών», αναφέρει το σκεπτικό της αποφυλακισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, Γ. Κούτρας, που αντικατέστησε εκτάκτως τη συνάδελφό του (Δ. Καλαϊτζίδου) λόγω αναρρωτικής της άδειας, έκρινε δηλαδή πως ο "ό,τι κινείται, σφάζεται" πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος να διαπράξει ανάλογα εγκλήματα, γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες συνθήκες. Και ζήτησε την αποφυλάκισή του, με επιπλέον επιχείρημα προβλήματα υγείας του παιδιού του πρώην πυρηνάρχη.

Το σκεπτικό έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας και όπως είναι φυσικό προκαλεί αντιδράσεις.

Όταν η Δικαιοσύνη είναι... στρεβλή, αντί για τυφλή, είναι λογικό να γεννούνται ερωτηματικά. Είναι λογικό να προκαλεί απογοήτευση, αλλά και οργή.

Οι κρατούμενοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν δίκαιη μεταχείριση. Να μην τους κρίνουμε συναισθηματικά, αλλά με βάση τους νόμους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση δεν βγάζει νόημα.

Τι σημαίνει δηλαδή πως "το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών"; Ότι δεν υπάρχει πια η Χρυσή Αυγή για να σκοτώσει κάποιον άλλον στη θέση του Παύλου Φυσσα;

Δεν είδαμε προ ημερών στη Σταυρούπολη δράσεις που θύμισαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που οργάνωνε στο παρελθόν ο Πατέλης; Κι αν δεν υπάρχουν τώρα δηλαδή οι συνθήκες, τι εξυπηρετεί η αποφυλάκιση Πατέλη που έχει την... τεχνογνωσία; Δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναδημιουργήσει τις συνθήκες;

Είναι πραγματικά απαράδεκτη η δικαστική απόφαση για αποφυλάκιση στέλεχους της Χρυσής Αυγής με συμμετοχή στη δολοφονία Φύσσα, που είχε καταδικαστεί αρχικά για δέκα χρόνια. Αποτελεί λάθος μήνυμα σε μια εποχή που τα απομεινάρια της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθούν να... αναγεννηθούν.

Πρόκειται για μία απόφαση προκλητική, λαμβανομένου υπόψιν ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που μπήκε στη φυλακή και ότι δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα το σκεπτικό της απόφασης που τον καταδίκασε. Πριν καν στεγνώσει η μελάνη ο Πατέλης πηγαίνει σπίτι του. Και προφανώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι...

ΥΓ. Την αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη εξετάζει ο Άρειος Πάγος, που προφανώς διαπιστώνει αδικαιολόγητη... βιασύνη. Ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να μελετήσει την απόφαση με την οποία αποφυλακίστηκε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εξετάσει πιθανή αναίρεσή της. Αναμένουμε...

Τελευταία τροποποίηση στις 15:21 - 19 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.