ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Κανονικές» influencers

«Κανονικές» influencers

06:56 - 28 Οκτ 2021
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Στην εποχή της εικόνας, η κοινωνία έχει ανάγκη από ισχυρά πρότυπα, που θα περάσουν τα σωστά μηνύματα και θα τραβήξουν τα βλέμματα μας (που... αληθωρίζουν σε χαζομάρες) στα επί της ουσίας ζητήματα.

Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρχουν άνθρωποι που θα εμπνεύσουν το κοινωνικό σύνολο, για το κοινό καλό.

Η 27η Οκτωβρίου 2021 «γέννησε» για την Ελλάδα δύο τέτοιες προσωπικότητες. Δύο γυναίκες – πρότυπα. Δύο... influencers, όπως θα έπρεπε να είναι.

Τη Φώφη Γεννηματά και την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η πρώτη με το σοκ που προκάλεσε ο θάνατός της, αλλά και την αξιοπρέπεια με την οποία έφυγε, καταφέρνει να εμπνεύσει. Να δώσει δύναμη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους και να περάσει το μήνυμα πως η απειλή του θανάτου δεν μπορεί να φρενάρει τα όριά τους. Πρέπει να παλεύουν... για όσο πάει.

Όπως σωστά είπε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής το φόβο του θανάτου».

Αυτό το απέδειξε με τη ζωή της. Δεν την φρέναρε ο φόβος του θανάτου και τελικά με το δικό της θάνατο «ξεκλειδώνει» για την Ελλάδα ένα αίτημα ετών. Ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που προβλέπει τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

Την ώρα που ανακοινωνόταν αυτή η απόφαση της Πολιτείας (που ελπίζουμε να γίνει πράξη και να μην μείνει εξαγγελία), η Ιωάννα Παλιοσπύρου έβγαινε δικαιωμένη από τα δικαστήρια, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα πως το δικό της δράμα μπορεί να γίνει η «λάμψη» που θα φωτίσει το δρόμο των κακοποιημένων γυναικών.

«Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω», υποσχέθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η μάσκα κάλυπτε το πρόσωπό της, αλλά όχι και τη σπίθα στα μάτια της.

Η Φώφη Γεννηματά, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά και άλλες γυναίκες όπως η Μάγδα Φύσσα, είναι οι «influencers» που χρειαζόμαστε απέναντι στους «καρκίνους» της κοινωνίας. Το ρατσισμό, το σεξισμό, τη βία (αστυνομική και μη), αλλά και την αβάσταχτη ελαφρότητα των δήθεν celebrities.

ΥΓ. Η φωτό είναι από το «βασίλειο» των influencers, το Instagram, όπου η Ιωάννα πόσταρε μία παλιότερη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, την οποία χαρακτηρίζει «πρότυπο γυναίκας».

Αυτό είναι και οι δυο τους και τις έχουμε ανάγκη...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.