ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το... κοκτέιλ του πάρτι

Το... κοκτέιλ του πάρτι

11:55 - 20 Ιαν 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Παρακολούθησα και παρακολουθώ την υπόθεση του βιασμού της Γεωργιάς στη Θεσσαλονίκη, καταγράφοντας τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον και φυσικά με την ελπίδα ότι θα λάμψει η αλήθεια.

Πρέπει, όμως, να παραδεχθώ πως σε περιβάλλον πατριαρχίας μεγάλωσα κι εγώ. Χρειάστηκα λοιπόν χρόνο για να ξεκαθαρίσει η σκέψη μου.

Ήμουν εξαρχής φυσικά με το πλευρό του θύματος, ωστόσο, είχα και άλλους προβληματισμούς. Μα τι ήθελε να πάει εκεί; Δεν φοβόταν; Γιατί δεν έφυγε με τις φίλες της και παρέμεινε στο ξενοδοχείο;  Κι αν τελικά δεν έχουν γίνει έτσι τα πράγματα; Μήπως τελικά θα μας γυρίσει μπούμπερανγκ και θα ποινικοποιήσουμε τα πάρτι; Το ’81 γεννήθηκα. Προσπαθώ, αλλά θέλει δουλειά για να γίνω σωστός άνθρωπος.

Παράλληλα, τσαντίστηκα με τα «δικαστήρια» που στήθηκαν ξανά στα social media. Όχι για τους κατηγορούμενους ως βιαστές, αλλά για οποιονδήποτε ψέλλιζε έστω και μία μικρή επιφύλαξη για όσα συμβαίνουν.

Όλες αυτές τις μέρες «δικάζονται» εκτός από τους βιαστές και άτομα που επί της ουσίας στήριζαν τη Γεωργία, αλλά δεν εκφράστηκαν όπως θέλουν τα «λαϊκά δικαστήρια». «Λαρώστε» ρε παιδιά. Εσείς οι σοφοί πληκτρολογιοκρατούντες, δείξτε λίγο επιείκια. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι τέλειοι όσο εσείς, αλλά μάθετε επιτέλους πως η απάντηση στη βία δεν είναι πάντα η βία. Ειλικρινά, αυτό θέλουμε για την κοινωνία μας; Bullying εκατέρωθεν; Έτσι θα πορευτούμε;

Να σημειωθεί βέβαια πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν βέβαιοι πως τα ΜΜΕ θα θάψουν την υπόθεση και πως μόνο αυτοί τολμούν να μιλήσουν. Κι εγώ το φοβόμουν για να είμαι ειλικρινής. Η υπόθεση, όμως, πήρε διαστάσεις και (ως εκ θαύματος) τα ΜΜΕ βοήθησαν σε αυτό.

Η κίνηση - ματ έγινε, ωστόσο, από το ίδιο το θύμα, που σημειωτέον πήγε τρεις μέρες σερί στην Αστυνομία για να καταθέσει και να τη δει ιατροδικαστής, γεγονός που δείχνει πόσο αποφασισμένη ήταν. Είχε ήδη κάνει την υπέρβαση, αλλά δεν έμεινε εκεί. Βγήκε να μιλήσει ανοιχτά για την υπόθεση. Με θάρρος, με το κεφάλι ψηλά, με το πρόσωπό της on camera και αμέσως διαλύθηκαν όλα τα «αλλά και τα γιατί».

Δεν το περίμεναν. Ξάφνιασε τους "παντελονάτους" με την ανδρεία της.

Και για όποιον ακόμα δεν έχει καταλάβει, για να οριστεί βιασμός δεν είναι απαραίτητο να φάει ξύλο η γυναίκα και να ουρλιάζει «όχι, μη». Το μη συναινετικό σεξ είναι βιασμός. Πόσο μάλλον αν η κοπέλα είχε ναρκωθεί. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και (ελπίζουμε ότι) η Δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα μάθουμε αν το... κοκτέιλ του πάρτι, εκτός από βαρβατίλα και πατριαρχία, είχε και άλλα συστατικά, όπως χάπια και μαστροπεία. Όχι ότι τα πρώτα δεν αρκούν για να διαπράξει κάποιος βιασμό, ωστόσο, δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση και προφανώς αλλάζουν το κατηγορητήριο.

Προφανώς, οι τοξοκολογικές εξετάσεις αποτελούν "κλειδί" για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

Περιμένοντας να μάθουμε την αλήθεια, ένα είναι το μήνυμα: Σε πιστεύουμε Γεωργία!

Τελευταία τροποποίηση στις 21:09 - 20 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.