ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κώστας Αχ. Καραμανλής και Αχ Ελλάδα μου καημένη

Κώστας Αχ. Καραμανλής και Αχ Ελλάδα μου καημένη

08:51 - 07 Μαρ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ομολογώ ότι, αν και χρόνια στο κουρμπέτι, σοκαρίστηκα λίγο με την επίσημη ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι κανονικά υποψήφιος με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.

Για όποιον πιθανόν μπερδεύεται, επειδή είναι και μεγάλη η οικογένεια Καραμανλή, ο «Κώστας Αχ.  Καραμανλής» είναι ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος παραιτήθηκε κλαίγοντας μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς.

Φαίνεται πως αφού ολοκληρώθηκε το τριήμερο εθνικό πένθος αποφάσισε πως δεν χρειάζεται να το σκεφτεί άλλο και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Η ΝΔ από τη μεριά της επίσης δεν βλέπει το λόγο να μην είναι υποψήφιος αφού «ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη».

Αυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε σημειώνοντας πως η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, τιμά τον κ. Καραμανλή παρότι υπάρχει αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών.

Συνεπώς, αν καταλαβαίνουμε καλά, κυβέρνηση, ΝΔ και παραιτηθείς υπουργός θεωρούν πως η παραίτηση ήταν «το κάτι παραπάνω». Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έδειξε... μεγαλοψυχία και ανέλαβε την ευθύνη για τους προκατόχους του.

Αυτό θυμίζει λίγο και την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δήλωσε «εθελοντής συγγνωμοδότης» και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όλων των προηγούμενων πρωθυπουργών.

Για να γυρίσουμε, όμως, στον κ. Καραμανλή και την απόφασή του να είναι υποψήφιος, ανεξάρτητα του τι λέμε εμείς, θα κριθεί στις κάλπες. Και κάτι μέσα μου λέει πως θα ξαναβγεί. Εκεί είναι που θα πιστέψω ολοκληρωτικά πια πως το «πάμε κι όπου βγει» πρέπει να μελοποιηθεί και να γίνει ο νέος εθνικός μας ύμνος. Γιατί εντάξει, είναι πολλοί πολιτικοί μας για τα «μπάζα», αλλά και εμείς οι ψηφοφόροι δεν πάμε πίσω…

Ειλικρινά, περίμενα πως ο πρώην υπουργός θα θυσίαζε μια κοινοβουλευτική θητεία ακόμα κι αν δεν φταίει (που φταίει) σε τίποτα. Πώς να το κάνουμε; Πρέπει να μείνει εκτός Βουλής μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει η διερεύνηση της υπόθεσης. Και αν θέλει να είναι χρήσιμος, ας αφιερώσει το χρόνο του (εθελοντικά) στο να μη μείνει καμία σκιά πάνω από την υπόθεση και να εργαστεί ώστε οι σιδηρόδρομοι στην Ελλάδα να γίνουν υπόδειγμα.

Ας μας αποδείξει ότι θέλει πράγματι να είναι χρήσιμος για τη χώρα, χωρίς να κατέχει θέση εξουσίας. Βουλευτικό ή κυβερνητικό έδρανο. Και ας ξαναζητήσει την ψήφο μας μετά.

Οι πολίτες των Σερρών μπορούν να του δείξουν το «σωστό» δρόμο, αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα το κάνουν. Όχι γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να στερηθεί από την επόμενη Βουλή τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου πολιτικού, αλλά γιατί έτσι κι αλλιώς δεν ψηφίζουμε με κριτήριο τις ικανότητες των υποψήφιων. Γι’ αυτό εκλέγουμε διαχρονικά γόνους, ρουσφετάκηδες, κομματόσκυλα, δημοσιογράφους, τηλεπερσόνες, celebrities και ποδοσφαιριστές.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 07 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.