ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεν αντέχεται ο χαρτοπόλεμος- Οι πολιτικοί έγιναν... πρόβλημα

Δεν αντέχεται ο χαρτοπόλεμος- Οι πολιτικοί έγιναν... πρόβλημα

08:51 - 17 Μαρ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Εντάξει, το καταλάβαμε. Κάθε κόμμα έχει μία σειρά από έγγραφα που αναφέρουν ό,τι το συμφέρει σχετικά με την κατάσταση των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα και τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εντελώς συμπτωματικά, η ΝΔ έχει έγγραφα που δείχνουν ότι μέχρι το 2019 ήταν όλα χάλια και χρόνο με το χρόνο βελτιώνονταν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έγγραφα που δείχνουν ότι από το 2015 έως το 2019 οι υποδομές «έστρωναν» και μετά την εκλογή Μητσοτάκη η πρόοδος επιβραδύνθηκε.

Επίσης, συμπτωματικά, η ΝΔ αφού είδε πως το «φταίμε όλοι» δεν λειτουργεί και την «πονάει» δημοσκοπικά, αποφάσισε να αλλάξει γραμμή. Πλέον, αναφέρει πως βασικά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο σταθμάρχης.

Μάλιστα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακάλυψε εντελώς ξαφνικά ένα έγγραφο που αναφέρει ότι τελικά η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε! Απλά δεν το είχαν προσέξει και τσάμπα τόσες ημέρες ζητούσαν συγγνώμη. Κάποιος τους είχε κρύψει το έγγραφο και νόμιζαν ότι δεν είχαν φτιάξει το σύστημα. Αλλά τελικά το είχαν φτιάξει και ο σταθμάρχης επέλεξε να μην το χρησιμοποιήσει!

Ότι δηλαδή αυτός ο τεμπέλης και αχαϊρευτος, είχε την επιλογή να μην κάνει τίποτα και να αφήσει το αυτόματο σύστημα να κάνει τη δουλειά, αλλά επέλεξε να κάνει χειροκίνητα τη διαδικασία. Για να περάσει η ώρα στη βάρδια.

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλο έγγραφο που λέει πως δεν ισχύει ότι η Λάρισα είχε τηλεδιοίκηση.

Δυστυχώς να ξέρετε, έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές. Αλλά και μετά από αυτές, όταν γίνουν Εξεταστικές και λοιπά. Κάθε πλευρά θα παρουσιάζει έγγραφα του υπουργείου, του ΟΣΕ, της Hellenic Train, των συνδικαλιστών που θα λένε ό,τι τη συμφέρει.

Και οι πολίτες που είναι ήδη οργισμένοι και μπερδεμένοι, θα έχουν περιορισμένη «ορατότητα» από τον «χαρτοπόλεμο» των κομμάτων.

Ο δρόμος προς την κάλπη περνάει μέσα από ένα θολό τοπίο που βλέπουμε και στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς.

Η Νέα Δημοκρατία όπως είναι λογικό χρεώνεται το δυστύχημα, που έγινε στη βάρδια της. Γι’ αυτό και προσπαθεί να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή, όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Από την άλλη, η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ είναι «κολλημένοι» στα ποσοστά τους γιατί προφανώς έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μερίδιο ευθύνης. Μόνο ο «Κανένας» κερδίζει και είναι πλέον ισόπαλος με τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι που φεύγουν από τη ΝΔ πηγαίνουν στην «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα καταλήξουν. Πάντως, η αυτοδυναμία οποιουδήποτε κόμματος συγκεντρώνει πια πολύ λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με αυτές που είχε πριν το δυστύχημα.

Συμπερασματικά, πάντως το μόνο που μπορούμε με ασφάλεια να πούμε διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις είναι πως πολύς κόσμος θέλει κάτι άλλο από αυτό που του προσφέρεται.

2023 03 16 225640

Αυτό γίνεται σαφές από το γεγονός ότι η ΝΔ χάνει, αλλά κανείς δεν κερδίζει. Και πλέον ο κόσμος θέλει έναν άλλον συνδυασμό, από τον κλασικό δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από ΠΑΣΟΚ.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλούστατα γιατί το υπάρχον πολιτικό σύστημα αντί να λύνει πρόβληματα, αποτελεί το ίδιο πρόβλημα για τους πολίτες.

2023 03 16 225109

Όταν οι πολιτικοί "ανταγωνίζονται" την ακρίβεια ως βασικό πρόβλημα των πολιτών, τι άλλο να σχολιάσουμε; Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση. Οι πολίτες δεν έχουν... αποκούμπι. Ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα εκφραστούν στις εκλογές. Είτε γίνουν Μάιο, είτε καλοκαιράκι...

Τελευταία τροποποίηση στις 01:49 - 17 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.