ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

08:56 - 21 Ιουν 2019
Διαβαζοντας διαφορες αδιανόητες, ανόητες και χουλιγκανικές εξάρσεις δήθεν κομματικού πατριωτισμού, ήθελα να πω τα εξης απλά : Ο Πικραμμένος είναι κόσμημα στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ, και ακόμη σημαντικότερη θα είναι η παρουσία του για την ίδια τη Βουλή, τη δημοκρατία, προς απόλυτο όφελος της ελληνικής κοινωνίας .

Η έννοια του ψηφοδελτίου Επικρατείας απο τον συνταγματικό νομοθέτη, είναι στην ουσια η δημιουργία μιας ομαδας σοφών, που θα λειτουργούν καθοδηγητικά και ως πρότυπα στο σώμα, με την επάρκεια, τη νομομάθεια, τη γνώση και το ήθος τους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η απουσία του Βενιζέλου είναι πλήγμα για τη συλλογική συνείδηση του έθνους, και την πολιτική συναίσθηση των εξελίξεων, και οχι μόνο για τον κομματικό χώρο .

Το λέω εγώ που μόλις πριν λίγες μέρες ήμουν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, και ανήκω στο χώρο της φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας. Γιατί είναι άλλο πράγμα ο αντίπαλος και η μάχη των ιδεών στην πολιτική, και άλλο η παραφροσύνη απαξίωσης και η ισοπέδωση προσώπων, που αντικειμενικά βρίσκονται σε άλλες σφαίρες επιστημονικής, πολιτικής και ηθικής αποδοχής .

Αν μπορείς να ξεχωρίσεις τα όρια κριτικής, αντιπαλότητας, και αναγκαίας συναίνεσης τότε προχωράς στην πολιτική.

Το εθνικό συμφέρον και η κομματική ιδιοτέλεια, οφείλουν να διακρίνονται και να ζυγίζονται μεταξύ τους συνεχώς . Και εν πάσει περιπτώσει κερδίζεις κατά δυνατόν τους αντιπάλους όταν έχει σύμμαχο τη λογική, την αλήθεια, την αναγνώριση των μεγεθών και του ηθικού εκτοπίσματος. Για μένα στρατηγική είναι πως η ΝΔ είναι ανταγωνιστής, αλλά πολιτικος και ιδεολογικός εχθρός στην παρούσα φάση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτός ισοπέδωσε αξίες στις οποίες ομνυει η κεντροαριστερά και αυτός στράγγιξε και αποπροσανατόλισε δια του λαϊκισμού και του ψεύδους τον χώρο.

Επαναπατρίζω πιθανούς ψηφοφόρους οχι βάλλοντας μαξιμαλιστικά και τσουβαλιάζοντας επι δικαίων και αδίκων κατά τρίτου, αλλά του άμεσου αντιπάλου που συμπτωματικά πέραν των άλλων είναι και κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.