ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακόμη και στα μέντιουμ τα κάναμε θάλασσα

11:32 - 29 Νοε 2010
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Τις περιόδους κρίσης είναι γνωστό τοις πάσι πλέον πως οι άνθρωποι στρέφονται είτε στον τζόγο είτε στα μεταφυσικά. Είναι το καταφύγιο τους. Ψάχνουν είτε το πολυπόθητο χρήμα είτε την ψυχική ηρεμία. Και στην χώρα μας δεν τις αποφεύγουμε τέτοιες πρακτικές.

Λέγεται δε πως κορυφαίος υπουργός, πήγε σε μέντιουμ για να κάνει το γνωστό σε όσους ασχολούνται με αυτά, τραπεζάκι» Ήθελε να μάθει πώς θα τα βγάλει πέρα στο υπουργείο του-σφαγείο και ζητούσε να του φέρουν το πνεύμα ενός πολύ επιτυχημένου πρώην. Δυστυχώς όμως η επίκληση δεν έπιασε και εμφανίστηκε το πνεύμα του πλέον αποτυχημένου ο οποίος μάλιστα επειδή βρίσκεται εν ζωή, παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως. Το πιο παράδοξο είναι πως κάπου τα μαγνητικά πεδία μπερδεύτηκαν και εμφανίστηκαν και άλλοι δεκατρείς πρώην υπουργοί μαζί του. Σύνολο 14.


Δεν ξέρω τι καταλάβατε , αλλά αναφέρομαι στον κ. Κύριο Λοβέρδο που είχε στο μυαλό του τον Γεννηματά, αλλά κατέληξε να συνομιλεί σήμερα με τον κύριο Αβραμόπουλο και άλλους 13 πρώην υπουργούς Υγείας.


Αναρωτιέμαι τι θέλει να τους ρωτήσει.. τι να συζητήσει μαζί τους. Πως τα κατάφεραν να φθάσουν την Υγεία σε αυτό το χάλι; Πως άφησαν τα πιράνχας να αλωνίζουν όπως ο κ. Κακλαμάνης;  πως βάπτισαν τα ράντζα επικουρικές κλίνες., όπως ο κ. Αβραμόπουλος;  Πως ξέφυγε κάθε έλεγχος στις δαπάνες;  Να σας πουν πως ανέχονταν τους στημένους διαγωνισμούς; Να σας εξηγήσουν πως γίνεται η υπερκοστολόγηση;  Να σας μυήσουν στην τέχνη της ανοχής κάθε εκφυλιστικού φαινομένου διαφθοράς; Αυτά δυστυχώς είναι τα επιτεύγματα τους.. Κανείς απολύτως δεν έκανε τίποτα.. Γιατί αν είχαν κάνει το παραμικρό δεν θα ήταν η Υγεία μας σε αυτό το άθλιο χάλι.. Δεν θα μοιάζαμε με τριτοκοσμική χώρα… Όλοι ξέρουμε πως είναι τα επαρχιακά Νοσοκομεία… Όλοι τρέμουν μην τυχόν και πάθει κάποιος κάτι σ ένα απομεμακρυσμένο μέρος.


Τι άλλο να του πουν του κ. Λοβέρδου; Για τα μηχανήματα που σαπίζουν στις αποθήκες έλλειψη προσωπικού; Για τα φακελάκια που ζουν και βασιλεύουν ; Η για την υποδομή  ακόμη και μεγάλων νοσοκομείων που θυμίζει Ουγκάντα.. Έχει πάει κανείς από τους 14 στα εξωτερικά ιατρεία της Βούλας; Σε αυτό το αίσχος;


Τι τους θέλετε κύριε Λοβέρδο; Δεν πρόκειται να σας πουν τίποτα που δεν το ξέρετε. Που δεν το ξέρει ο απλός κόσμος. Που δεν το ξέρουν οι σύμβουλοι και τα στελέχη του Υπουργείου. Δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα. Μόνο να αφαιρέσουν.. το χρόνο σας.


ΥΓ: Για να μην είμαστε όμως ισοπεδωτικοί, θα μπορούσε κάποιος να πεί πως υπάρχει κάποια ένδειξη συναίνεσης.. Μπορεί να μην πηγαίνει η ΝΔ ως κόμμα πάνε όμως πρώην Υπουργοί της.. Επίσης, μπορεί κάποιοι να πέρασαν και να μην τους θυμάται ούτε ο θυρωρός του υπουργείου, υπάρχουν όμως και κάποιοι που προσπάθησαν και έκαναν κάποια πράγματα. Ισως τώρα, που η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, που ουσιαστικά ξαναχτίζονται τα πάντα, να πούν  στον κ. Λοβέρδο, που είναι από τους λίγους Υπουργούς που παλεύει, πως και γιατί εγλωβίστηκαν. Ποιές κακοτοπίες πρέπει να προσέξει.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:41 - 29 Νοε 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.