ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «εξυπνάδες» του κ. Watson

00:26 - 18 Απρ 2011
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε τις τελευταίες ημέρες, πέρα από τα πολιτικοοικονομικά δρώμενα, έγινε και μεγάλος σαματάς όταν μία ομάδα αναρχοαυτόνομων ελληναράδων, μπήκε σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας όπου έδινε διαλεξη ο Νομπελίστας James Watson και τα έκανε λαμπόγιαλο, με το αιτιολογικό πως ο εν λόγω κύριος έχει εκφέρει ρατσιστικές απόψεις.
Πράγματι αν ψάξει κανείς θα βρεί τις δηλώσεις του αυτές, όπως επίσης και το ότι ο εν λόγω επιστήμων που πήρε το Νόμπελ to 1963 για το DNA, έχει επίσης κατηγορηθεί από την επιστημονική κοινότητα της εποχής, πως το πέτυχε βάζοντας χέρι  την δουλειά και την έρευνα διαπρεπούς  γυναίκας συναδέλφου του της Rose Wilkins, η οποία πέθανε από καρκίνο. Θα δεί ακόμη πως  για τις ρατσιστικές δηλώσεις του αποπέμφθηκε από το ερευνητικό εργαστήριο Cold Spring Harbor Laboratory το 2007, του μάλιστα προϊστατο επί δεκαετίες.

Ποιές όμως ήταν οι δηλώσεις του, τις οποίες έκανε στους Times;  «Πρέπει να προσέξουμε για τις κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζουμε στην Αφρική γιατι βασίζονται στην υπόθεση πως η νοήμοσύνη τους είναι ίδια με την δική μας, ενώ τα tests δεν το επιβεβαιώνουν» Έκανε δε ένα ακόμη βήμα παραπέρα λέγοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να το επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε έχει μαύρους υπαλλήλους. Εχει αφήσει δε να εννοηθεί πως αν ο DNA δείχνει ομοφυλοφιλία τότε μια έκτρωση ίσως θα έλυνε κάποια προβλήματα στις συντηρητικές οικογένειες...

Είναι λοιπόν πολύ λογικό όταν «ένας τέτοιος επιστήμων» έρχεται να δώσει διάλεξη σε ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο να προκαλέσει την αναταραχή που προκάλεσε. Όπως και να το κάνουμε θυμίζει λιγάκι Μέγκελε...

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που με προβλημάτισε αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Watson. Είμαι βέβαιος πλέον πως θεωρεί κι εμάς κατώτερης νούμοσύνης .

Αφού ανησυχεί για τις κοινωνικές πολιτικές, και κατ’ επέκταση για τα ποσά που δαπανώνται στην Αφρική, αφού οι μαύροι λόγω «μειωμένης νοϋμοσύνης» δεν μπορούν να τα διαχειριστούν σωστά...φανταστείτε τι θα λέει για μας  που από το 1974 και μετά έχουμε κατασπαταλήσει δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων.. και καταφέραμε κυβερνώντες και κοινωνία να φέρουμε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου.

Ποιά άλλη εξηγηση θα έδινε ο διαπρεπής αυτός επιστήμων ως ειδικός στο DNA; Ότι κάτι δεν πάει καλά και πως αυτοί που μας έδιναν τα χρήματα και τα προγράμματα ( λέγε με ΕΟΚ), αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, νόμιζαν λανθασμένα πως είχαμε την ίδια νοημοσύνη με αυτούς  ώστε να τα διαχειριστούμε σωστα. ( Αυτό δεν είπε για τους Αφρικανούς;).

Υπό αυτή την «σοφιστεία», ας μην ξεχνάμε και το εναλλακτικό αυτό φιλοσοφικό ρεύμα, νομίζω πως μπορώ να καταλάβω την οργή των αναρχοαυτόνομων που μπορούμε πλέον να τους αποκαλούμε και αναρχοπατριώτες.., οι οποίοι  προκειμένου να σώσουν την τιμή της φυλής, και τον πολυμήχανο Οδυσσέα,  δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να διαπομπεύσουν, κάποιον που άνετα και ανερυθρίαστα θα μας αποκαλούσε βλάκες.



Τελευταία τροποποίηση στις 14:06 - 18 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.