ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχει υπουργό Οικονομικών η χώρα;

09:13 - 03 Φεβ 2017
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Πέρα από τις φραστικές αψιμαχίες Βούτση –Τσακαλώτου υπάρχει και κάτι άλλο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Σε μια τόσο σοβαρή συζήτηση και εφ όλης της ύλης όπως η χθεσινή ο εκάστοτε Πρωθυπουργός είθισται να περιστοιχίζεται από τους στενούς του συνεργάτες με τους οποίους διαβουλεύεται συζητά και ανταλλάσει σημειώματα.

 

Ειδικά στη χώρα μας που όλο το βάρος πέφτει στον υπουργό των Οικονομικών θα περίμενε κανείς πως ο κ. Τσίπρας θα είχε τον κ. Τσακαλώτο δίπλα του.. Προφανώς ο κύριος Τσίπρας προτίμησε τον κ. Παπά. Δεν θα αμφισβητούσε κανείς τη θέση του κυρίου Παπά. Και αυτός στενότατος συνεργάτης είναι. Υπάρχει όμως ένα αλλά. Ο κύριος Τσακαλώτος δεν βρισκόταν καν παραδίπλα. Ούτε καν στα υπουργικά έδρανα.

 

Έκπληκτοι είδαμε έναν κύριο Τσακαλώτο να βρίσκεται στα «ορεινά» απ όπου και διαπληκτίστηκε με τον κύριο Βούτση. 

 

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να αντιληφθεί κάποιος τη σημειολογία αυτής της εικόνας.. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο… και ενδεχομένως έπεται συνέχεια.

 

Οπότε γεννάται και ένα εύλογο ερώτημα.. Έχει Υπουργό Οικονομικών η χώρα.. η όχι; Γιατί αν έχει θα πρέπει να ήταν δίπλα στον Πρωθυπουργό και όχι ταμπουρωμένος στα ορεινά.. 

 

Φαίνεται πως ο ρόλος η σημασία αλλά και το έργο του Υπουργού των Οικονομικών ολοένα υποβαθμίζεται περνώντας σε δεύτερη μοίρα , παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα. Είναι εμφανής η κεκαλυμμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης του «τεχνοκράτη» Τσακαλώτου του οποίου η αποδόμηση έχει αρχίσει συστηματικά εδώ και μήνες με αποκορύφωμα το επίδομα που δόθηκε πρόσφατα καθώς προκρίθηκαν «πολιτικές» λύσεις παρά τις αντιρρήσεις του με τα γνωστά αποτελέσματα. 

 

Επιπλέον δεν του συγχωρούν ότι «άδειασε» την κυβέρνηση με την επιστολή του προς τους δανειστές, όσον αφορά τα ποσοστά υλοποίησης των συμφωνημένων όπου αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η επικρατούσα δυσκαμψία.

 

Ο κύριος Τσακαλώτος παλεύει με νύχια και με δόντια απέναντι στα θηρία αλλά δυστυχώς είναι ολομόναχος . Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί ακόμη και τα εύκολα δεν έχουν γίνει και ποιά είναι η βοήθεια που έχει από τους συναρμόδιους Υπουργούς.. για τα ανοικτά θέματα της αξιολόγησης που τους αφορούν… Περί αυτών ,επικρατεί σιγή ασυρμάτου…

 

Το πώς αισθάνεται και το πώς θα αντιδράσει ο κύριος Τσακαλώτος δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι περιέργως πως δεν του δόθηκε ο λόγος στη Βουλή να απαντήσει σε κάτι που τον αφορούσε.. σαν να ήταν ο τελευταίος στη σειρά μικροβουλευτής με αποτέλεσμα ο καθ’ όλα ευγενής, καλλιεργημένος και γνώστης του αντικειμένου του, αστός να εκμανεί.

 

Αυτό είναι μία αποχρώσα ένδειξη του τι συμβαίνει και ίσως του τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.