ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μην πυροβολείτε τον Πιανίστα. Την ευθύνη έχει ο Συνθέτης

10:59 - 12 Μαρ 2017
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Πολύς καυγάς έχει ξεσπάσει πρόσφατα για τις αμοιβές κορυφαίων στελεχών οργανισμών με τελευταίο την εξαίρεση των επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη, που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, ενώ έχουν προηγηθεί τα περιστατικά των επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΣΦΑ.

Δεν είναι ίδια τα τρία περιστατικά και δεν θα μπορούσαμε ισοπεδωτικά να τα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι. Εξηγήσεις δόθηκαν και από ότι φαίνεται έγιναν όλα νομότυπα και ως εκ τούτου εγείρεται για μία ακόμη φορά αν το νόμιμο είναι και ηθικό, γιατί και οι τρεις υποθέσεις έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Ένα φαλιριμένο κράτος.

 

Ένα κράτος παραλυμένο και μία κοινωνία που έχει αφαιμαχθεί έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα, που δεν ξέρει τι την περιμένει αύριο αφού όπως όλα δείχνουν έρχεται νέο κύμα αντικοινωνικών μέτρων που θα συνθλίψουν ακόμη περισσότερο τον όποιο κοινωνικό ιστό έχει απομείνει.

 

Σε αυτό το φαλιρισμένο κράτος λοιπόν, οι Διοικούντες θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί όταν μοιράζουν οφίτσια και κανονίζουν μισθούς. Προφανώς όμως και δεν το κάνουν γι αυτό και παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα τα οποία δίκαια προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και αποδοκιμάζονται παντοιοτρόπως.

 

Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να αμοίβονται ικανοποιητικά οι επικεφαλής οργανισμών από τη στιγμή μάλιστα που έχουν τις περγαμηνές και αξίζουν την αμοιβή τους με το παραπάνω. Αυτό όμως θα έπρεπε να συμβαίνει αν είμασταν σε κανονικές συνθήκες. Αλλά δεν είμαστε. Είμαστε φαλιρισμένοι , όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν κρυβόμενοι πίσω από το ψυχρό γράμμα του νόμου.

 

Από τη στιγμή δε που οι τοποθετήσεις επικεφαλής οργανισμών γίνονται με ειδικές συμβάσεις, είναι στοιχειώδες να ληφθεί προληπτικά  μέριμνα ώστε τα «παραθυράκια» που επιτρέπουν μονομερείς ενέργειες να έχουν εξοβελιστεί ρητά και κατηγορηματικά από τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Προφανώς όμως , αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν αλλιώς αυτά τα περιστατικά δεν θα είχαν συμβεί.

 

Και το ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν και όλα αντιμετωπίζονται ανά περίπτωση και αποσπασματικά χώρος μπούσουλα, φαίνεται από το ό,τι ενώ ο Υπουργός Οικονομίας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προβάλει πως τα στελέχη των Οργανισμών του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα αμείβονται με μισθούς που έχουν ως οροφή τις απολαβές των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, δηλαδή, 4.631 ευρώ, την ίδια στιγμή ο καλός του συνάδελφος, Υπουργός Οικονομικών απαλλάσσει τον εαυτό του από το να αμοίβει τον υφιστάμενο του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ με την υπάρχουσα ρύθμιση επιτρέποντας του να αμοίβεται με το ανώτατο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς που είναι 8.315 ευρώ το μήνα.

 

Δεν γνωρίζει δηλαδή η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και αναφερόμαστε για τους δύο κορυφαίους Υπουργούς που κρατούν τις οικονομικές τύχες της χώρας στα χέρια τους.. Να τους θυμίσουμε πως η ασυνεννοησία δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική στους καιρούς που ζούμε και να μην απορούν που η κοινωνία αργά η γρήγορα θα βρεθεί στα κάγκελα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.