ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι ευθύνες του Τράμπ και ο Π.Ο.Υ

Οι ευθύνες του Τράμπ και ο Π.Ο.Υ

21:14 - 15 Απρ 2020
Αρκετοί προσπαθούν να δώσουν κάποια δίκια στον Τραμπ για την αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ. Τζάμπα κόπος. Δεκάρα δεν δίνει για τον τρόπο λειτουργίας και την αξιοπιστία του οργανισμού. Η αποχώρηση από παγκόσμιους οργανισμούς και συνθήκες είναι βασικό στοιχείο του τραμπικού νεοαπομονωτισμού των ΗΠΑ. Γράφω “νέο” διότι ο προηγούμενος, ως κίνημα, υπήρξε ως αντιπολίτευση στον Ρούσβελτ στην έναρξη του Β΄ ΠΠ.


Αν ο Τραμπ ήθελε να αναδείξει τις αδυναμίες του ΠΟΥ και την επιρροή (υπαρκτή) του κινέζικου παράγοντα, θα ζητούσε, μαζί με άλλες χώρες, έρευνα για τον τρόπο αντίδρασής του στην κρίση, την αντικατάσταση του προέδρου κλπ κλπ. Δεν θα έσπρωχνε , μέσω της αναστολής χρηματοδότησης, τον οργανισμό ακόμη πιο βαθειά στην αγκαλιά της Κίνας. 
Οι ενέργειες του Τραμπ υπαγορεύονται από τις σκοπιμότητες της εκλογικής του επιβίωσης. “Δεν φταίω εγώ για τους θανάτους και την οικονομία. Φταίνε οι Κινέζοι και ο υπάλληλος τους στον ΠΟΥ”. Αυτό είναι το παραμύθι που θα ταΐσει τους ψηφοφόρους του, αυτό είναι το μοτίβο όλων των λαϊκιστών. Για όλα φταίει κάποιος άλλος και ποτέ οι ίδιοι. Κόβει τα 500 εκ. της συμμετοχής (όχι λεφτά των αμερικανών φορολογουμένων στους φιλοκινέζους) και επιταγές 1200 $ με το όνομα του στους φτωχούς Αμερικανούς που θα μείνουν άνεργοι. 
Οι εκλογές που έρχονται το Φθινόπωρο είναι κρίσιμες για όλη την ανθρωπότητα. Δεν έχει σημασία πόσο ικανός είναι ο Μπάιντεν. Έχει σημασία να ηττηθεί αυτή η μάστιγα.
(Φώτο από την καμπάνια του κινήματος Πρώτα η Αμερική το 1940)

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.