ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διασπαστική προοπτική του super phone της Google, Nexus One!

08:20 - 11 Ιαν 2010 | Marketing Browser
Η πρόσφατη, επίσημη παρουσίαση του νέου κινητού υπέρ- τηλεφώνου της Google Nexus One, χαρακτηρίζεται, από την ταχύτατη και θετική επικοινωνία του σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Το υψηλής τεχνολογίας, σχεδιασμένο από την HTC κινητό τηλέφωνο, είναι καλαίσθητο και λειτουργικά φανταστικό, αφού διαθέτει ευρηματικές εφαρμογές, όπως: οθόνη αφής 3,7 ιντσών, χρήση της πλατφόρμας 2,1 έκδοσης Android, δυο μικρόφωνα στο πλάι, τα οποία απομονώνουν και μπλοκάρουν τους εξωτερικούς θορύβους κλπ. και το οποίο, από όλες τις πλευρές, φαίνεται να είναι ο βιώσιμος ανταγωνιστής της Apple, στην αγορά των υπερτηλεφώνων.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτά που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για αυτό, όπως λέει ο Scott Antony σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο HBR « η προσέγγιση διανομής της Google,  έχει την προοπτική να επιταχύνει δραματικά τη διάσπαση της αγοράς των κινητών τηλεφώνων, όπου η δύναμη της  ισορροπίας, βρίσκεται μεταξύ των  κομιστών, των λιανέμπορων των συσκευών, του λογισμικού και των παρόχων εφαρμογών».

Η εκπληκτική επιτυχία του iPhone της Apple, ήταν φαινόμενο, αλλά η εξάρτηση της στο παραδοσιακό μοντέλο κινητού, και η αποκλειστική συμφωνία της εταιρίας με την AT&T,  είχε σαν αποτέλεσμα να “κλειδώσει” τους χρήστες του με ένα συγκεκριμένο δικτυο. Το γεγονός αυτό, δημιούργησε αγανάκτηση σε ορισμένες αγορές, όπου οι χρήστες του iPhone έκαναν βαριά χρήση του τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να επιβραδύνουν το δίκτυο της AT&T. Βέβαια, η Apple, πωλεί τα τηλέφωνα της μέσω του δικού της δικτύου λιανικής, διατηρώντας το παραδοσιακό μοντέλο.

Σε αντίθεση με την Apple, το μοντέλο της Google, έχει μια σημαντική διαφοροποίηση, αντί ο αγοραστής να αγοράζει το τηλέφωνο από ένα προμηθευτή το αγοράζει απευθείας από το website της Google. Προς το παρόν, το service του τηλεφώνου, παρέχεται μόνο από τα T-Mobile στις ΗΠΑ. Αλλά, όπως πιστεύει ο Dan Frommer της Silicon Alley, αυτό θα αλλάξει σιγά –σιγά “ η Google, με το πέρασμα του χρόνου και όσο θα αυξάνονται οι χρήστες του τηλεφώνου της, θα επεκτείνει το δίκτυο της, με το να συνδυάσει και να ταιριάξει  παρόχους, οι οποίοι θα προσφέρουν μόνο πληροφορίες συνδρομής και επιδότησης, καθώς και το δικό της voice phone service. Οπωσδήποτε, υπάρχει σημαντική δουλειά να κάνει η Google,  πριν  αντιληφτεί την προοπτική  διάσπασης της αγοράς των κινητών τηλεφώνων”.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, το 2010 διαγράφεται, ευοίωνο για την Google, η δυνατότητα της εταιρίας να δείξει, ότι μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμα επιχειρησιακά μοντέλα, τα οποία ξεπερνούν τον πυρήνα της βάσης αναζήτησης- διαφήμισης, είναι αναμφισβήτητη. Αν η ένδειξη σε αυτή την κατεύθυνση είναι το καινοτομικό Nexus One, τότε, έχει κάνει ήδη την καλύτερη αρχή!

Τελευταία τροποποίηση στις 08:47 - 11 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.