ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kinect, το νέο επίτευγμα της Microsoft!

08:52 - 22 Ιουν 2010
Από τις 4 Νοεμβρίου, για να παίξουμε κάποιο από τα video – παιχνίδια του Xbox 360, θα κινούμε το σώμα μας αντί να κρατάμε κάποιο τηλεχειριστήριο. με το Kinect, το νέο (video – gaming, add-on), καινοτομικό σύστημα της Microsoft.

Το Kinect, θα βγει στην αγορά των ΗΠΑ, το Νοέμβριο και στις άλλες αγορές τα Χριστούγεννα. Η καινοτομία του νέου συστήματος της εταιρίας έγκειται, στην ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτει, η οποία «διαβάζει» τις κινήσεις του σώματος και ακολούθως τις μεταφράζει σε δράσεις στην οθόνη της τηλεόρασης. Και όλα αυτά, χωρίς τη βοήθεια τηλεκοντρόλ ή κουμπιών. Το Kinect, παρουσιάστηκε πρόσφατα στην μεγαλύτερη, ετήσια έκθεση video – παιχνιδιών στις ΗΠΑ, την E3 (Electronic Entertainment Expo).

Ο Marc Whitten, αντιπρόεδρος της Microsoft, για το Xbox Live, σε ένα media event στο Los Angeles της California είπε, «Με το Kinect, το Xbox 360 γίνεται πιο διασκευαστικό, ελεύθερο από τηλεχειριστήρια, απλούστερο και πιο κοινωνικό» Το event, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω internet.

Ο Don Mattrick, senior αντιπρόεδρος της Microsoft, για την interactive διασκέδαση δήλωσε, ότι «είναι κάτι το οποίο, ποτέ στο παρελθόν, δεν έχουμε γνωρίσει»

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης, τη δημιουργία μιας νέας, μικρότερης έκδοσης του Xbox 360. Η νέα έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού, θα διαθέτει σύνδεση Wi-Fi και σκληρό δίσκο 250 gigabyte. Θα διατίθενται στην αγορά στην τιμή των $299, δηλαδή στην ίδια τιμή με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Η Microsoft, δεν γνωστοποίησε πόσο θα κοστίζει το Kinect. Το νέο Xbox 360, δεν θα μπορεί να «διαβάσει» τις κινήσεις των παικτών, χωρίς την προσθήκη του Kinect.

Άλλοι κατασκευαστές βίντεο – παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Nintendo και Sony, αναμένεται να κάνουν ανακοινώσεις σύντομα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.