ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung παγιώνει την πρωτοκαθεδρία της στη διεθνή αγορά…

08:47 - 02 Ιουλ 2010
Η Samsung Electronics Co. προγραμματίζει να ξεπεράσει σε δαπάνες τις Intel Corp., International Business Machines Corp. and Sony Corp. προκειμένου να διευρύνει την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία της στον τομέα κατασκευής memory chips και flat-panel displays. Ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός αποφάσισε την επέκταση του κεφαλαίου του για το 2010, στα 18 τρις won (15,6 δις δολάρια), από 8 τρις won το 2009. Η Samsung Electronics, η οποία έχει τη βάση της στην πόλη Suwon, της Νότιας Κορέας δήλωσε, σε πρόσφατη ανακοίνωση της, ότι οι δαπάνες της εταιρίας συμπεριλαμβανομένων αυτών για έρευνα και ανάπτυξη, θα αυξηθούν στα 26 τρις won το 2010.

Το νούμερο αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερο, σε αύξηση προϋπολογισμένων δαπανών, στον κλάδο της τεχνολογίας και μπορεί να βοηθήσει την Samsung, να παγιώσει ακόμα περισσότερο την πρωτοκαθεδρία της και να αναγκάσει τους μικρότερους ανταγωνιστές της να ενισχύσουν τις δαπάνες τους, προκειμένου να ακολουθήσουν τον βηματισμό της. Οι παραγγελίες της Samsung, μπορεί να είναι «θείο δώρο» για τους κατασκευαστές εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Applied Materials Inc., η οποία βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Όπως δήλωσε ο ηγέτης της εταιρίας, Kim Young Joon, «πιστεύω, ότι αυτό το τεράστιο ποσό δαπανών, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, θα εμπεδώσει την πρωτοκαθεδρία της Samsung στην παγκόσμια αγορά» Ο Joon, σαν επικεφαλής των περιουσιακών της επενδύσεων, επιβλέπει μετοχές συνολικής αξίας 932 εκατομμυρίων δολαρίων στο NH-CA Asset Management της Seoul, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Samsung, και με αφορμή την αύξηση των δαπανών της εταιρίας, δήλωσε ότι «οι αυξήσεις στις δαπάνες, για το τρέχον έτος, μπορεί να πιέσουν τους ανταγωνιστές να μας ακολουθήσουν, κάτι το οποίο θα αποτελέσει μεγάλο βάρος για αυτούς – ιδιαίτερα  για τους μικρότερους – λόγω του ότι δεν έχουν την οικονομική ευρωστία της Samsung»

Η απόφαση της Samsung, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη δήλωση της «έγινε με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες σε όλο το φάσμα της παγκόσμιας αγοράς καταναλωτικών ηλεκτρονικών και συστημάτων πληροφορικής, και να ενισχύσουν περισσότερο την ηγετική της θέση στον κλάδο των memory semiconductors και LCD panels»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.