ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 10 κορυφαία gadgets του 2013

09:12 - 11 Δεκ 2013
Μπορεί σε λίγες ημέρες το 2013 να μας «αφήνει χρόνους» (όπως λέει η λαϊκή ρήση) αλλά μας αφήνει – μεταξύ άλλων – και 10 κορυφαία gadgets για τη διασκέδαση μας. Αν είμαστε από τους τυχερούς που έχουν δουλειά και έσοδα… και περισσέψει κανένα ευρώ από τα απανωτά χαράτσια για να τα αγοράσουμε. Πάντως τα άλματα της τεχνολογίας μας προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές. Ακολουθώντας την κατάταξη του περιοδικού «TIME» σας τα παρουσιάζουμε ξεκινώντας από το τελευταίο:

10. Nokia Lumia 1020

Κάθε σύγχρονο ασύρματο τηλέφωνο διαθέτει κάμερα, αλλά αυτό το Lumia είναι κάτι νέο: ένα τηλέφωνο με φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα μεγάλου μεγέθους 41 megapixels. Μπορείτε να καταγράψετε τα πιο λεπτομερή στιγμιότυπα που έχετε δει ποτέ, και να κάνετε zoom χωρίς να θολώσουν οι εικόνες σας. (Θα πρέπει πρώτα, να κατεβάσετε τις high-res εκδόσεις σε έναν υπολογιστή μέσω USB, αλλά αξίζει τον κόπο.) Ακόμη και οι οπαδοί των iPhone και Android, που δεν ενδιαφέρονται για τα Windows Phones μπορεί να ενθουσιαστούν με το τηλέφωνο αυτό.

Lumia 1020 EOS

9. Leap Motion Controller

Αυτό το πολύ μικρό εξάρτημα USB για τα Windows PCs και Macs κοστίζει 80 δολάρια. Συνδέστε το, σε μια επίπεδη επιφάνεια, και μπορείτε να εκτελέσετε εργασίες - από παιχνίδια μέχρι την ανάγνωση άρθρων σε εφημερίδες – απλώς και μόνο κουνώντας τα χέρια σας στον αέρα. Μπορεί να ανιχνεύσει ακόμα και την γωνία της παλάμης σας ή πόσα δάχτυλα έχετε εκτεθειμένα. Η τεχνολογία αυτή συμπεριλαμβάνει επίσης τα laptops, ξεκινώντας με το Envy17 της Hewlet Packard Leap Motion SE.

leap

8. Nest Protect

Η εταιρία Nest Labs της Silicon Valley ειδικεύεται στην κατασκευή των πιο πεζών οικιακών συσκευών, αλλά και άλλων λιγότερο τετριμμένων. Το 2012 εισήγαγε ένα θερμοστάτη με οθόνη αφής Web. Και το νέο προϊόν της είναι το Δίκτυ Προστασίας (Nest Protect), ένας ανιχνευτής καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα, αξίας 130 δολαρίων. Αντί να εκπέμπει κάποιον εκκωφαντικό θόρυβο, σας προειδοποιεί για τους κινδύνους με μια ήρεμη γυναικεία φωνή που λέει χρήσιμα πράγματα όπως «υπάρχει μονοξείδιο του άνθρακα στο χώρο». Αν κάνει το λάθος και θεωρήσει ότι ο ατμός από το μαγείρεμα ή ο καπνός του τσιγάρου σας είναι πρόβλημα φωτιάς, μπορείτε να το ρυθμίσετε κουνώντας απλώς το χέρι σας.

Nest-Protect-image-001

7. Amazon Kindle Fire HDX

Τα τρίτης γενιάς Amazon Kindle Fire tablets – αξίας 239 δολαρίων το μοντέλο επτά ιντσών και 379 δολαρίων το αντίστοιχο των 8.9 ιντσών - από την ημέρα που έκαναν το ντεμπούτο τους κάνουν τον χρήστη να αισθάνεται πραγματικά ευχάριστα. Όπως πάντα, κάνουν όσο το δυνατόν πιο απλό στον μαζικό καταναλωτή το περιεχόμενο της Amazon – με βίντεο, μουσική, βιβλία, παιχνίδια και πολλά άλλα. Επίσης, διαθέτουν ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό: στην περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, σας παρέχεται τεχνική υποστήριξη από ένα πραγματικό εκπρόσωπο της  Amazon που εμφανίζεται ζωντανά στην οθόνη και μπορεί να ελέγξει το tablet σας.

Amazon-Kindle-Fire-HDX-89-7

6. Microsoft Xbox One

Επισήμως, το Xbox One της Microsoft είναι μια κονσόλα παιχνιδιών, αλλά οι δυνατότητες της υπερβαίνουν κατά πολύ τα παιχνίδια. Με ενσωματωμένο βίντεο κλήσεων μέσω Skype, δυνατότητα σύνδεσης με καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση και ένα interface από τα Windows 8, είναι πραγματικά ένα PC για το σαλόνι. Η πιο ενδιαφέρουσα τεχνολογία είναι ενσωματωμένη στο νέο αισθητήρα Kinect, ο οποίος καταλαβαίνει προφορικές εντολές, αναγνωρίζει πρόσωπα και μπορεί να μετρήσει ακόμα και τον καρδιακό σας ρυθμό. Ορισμένες πτυχές της κονσόλας One είναι ακόμα μάλλον ακατέργαστες, αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε πού θα βγάλει.

Xbox One Official Wide

5. Apple iPhone 5s

Τα iPhones με ένα «s» στο τέλος των αριθμών στο μοντέλο τους υποτίθεται ότι απλώς επικεντρώνονται σε βελτιώσεις στο μοντέλο του προηγούμενου έτους. Αλλά το iPhone 5s εισάγει δύο από τα καλύτερα χαρακτηριστικά για smartphone που η Apple ή οποιοσδήποτε άλλος κατασκευαστής «έξυπνου τηλεφώνου» έχει ποτέ δημιουργήσει. Ο αισθητήρας αφής ID σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας με ένα γρήγορο πάτημα του δακτύλου ή του αντίχειρα. Και η κάμερα διαθέτει ένα μοναδικό dual-LED flash, που παρέχει ένα διακριτικό φωτισμό προσφέροντας τη δυνατότητα για μια σειρά πιθανών φωτογραφικών λήψεων.

apple-iphone-5s-rear-camera-angle

4. Pebble Smartwatch

Το αν τα «έξυπνα ρολόγια» γίνουν ποτέ μια ακμάζουσα επιχειρηματική δραστηριότητα ανταγωνιζόμενα τα smartphones ή τα tablets παραμένει εικασία. Αλλά τα Pebble κάνουν ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα. Το αξίας 150 δολαρίων gizmo ρολόι καρπού λειτουργεί ως δορυφόρος για το iPhone ή την Android συσκευή σας, λαμβάνει αποκόμματα, π.χ. ειδοποιήσεις μηνυμάτων κειμένου μέσω Bluetooth και τα προβάλει στην οθόνη E Ink για εξοικονόμηση ενέργειας. Ενώ, τρίτοι προγραμματιστές μπορούν να γράψουν προγράμματα μέσω των οποίων μπορεί να κάνει τα πάντα, από παιχνίδια μέχρι παρακολούθηση της φυσικής σας κατάστασης. Α, παρεμπιπτόντως λέει και την ώρα!

highpants-pebble-watch

3. Oculus Rift Development Kit

Αυτή τη στιγμή, το Oculus Rift είναι διαθέσιμο σε ένα κιτ αξίας 300 δολαρίων και απευθύνεται σε προγραμματιστές παιχνιδιών. Όμως, από τη στιγμή που θα φορέσετε τα ακουστικά και θα γευθείτε αυτή την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, θα ανυπομονείτε για την είσοδό του στην καταναλωτική αγορά, η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2014. Χρησιμοποιώντας ένα PC ή μια Android συσκευή το Rift δημιουργεί τρισδιάστατους κόσμους τόσο ρεαλιστικούς, που μπορεί ακόμη να σας κάνει να αισθανθείτε ότι πρέπει να κοιτάξετε πάνω από τον ώμο σας για τους εχθρούς που μπορεί να παραμονεύουν πίσω σας. Εάν τα παιχνίδια εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες του Oculus Rift, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια νέα εποχή στο χώρο αυτό.

Oculus-Rift-1

2. Apple’s new iPads

Θέλετε ένα ισχυρό iPad ή απλώς ένα φορητό; Τι θα λεγάτε και για τα δύο; Με μόλις 1.29-ίντσες πάχος, το iPad Air με οθόνη 9,7 ιντσών συνδυάζει όσα θέλετε. Και με εξαίρεση την μικρότερη οθόνη, το 7.9 ιντσών iPad Mini με Retina έχει σχεδόν ακριβώς τα ίδια ισχυρά συστατικά, όπως ο μεγάλος αδελφός του, καθώς και την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας (δέκα ώρες). Είναι μάλλον το καλύτερο tablet που μπορείτε να αγοράσετε, σε δύο πολύ βολικά μεγέθη.

new-ipad

1. Google Chromecast

Αντί να προσπαθεί να κάνει τα πάντα - όπως η περίφημη, φιλόδοξη και ανεπιτυχής TV της Google, αυτό το -μεγέθους αντίχειρα- gadget κάνει ένα πράγμα, το κάνει όμως όσο το δυνατόν απλούστερα και σε μια τιμή (35 δολάρια) που σας ωθεί αυτόματα στην αγορά του. Συνδέστε το σε μια από τις θύρες HDMI της τηλεόρασής σας, και μπορείτε να μεταφέρετε βίντεο και άλλο περιεχόμενο από το φορητό υπολογιστή σας, το tablet ή το τηλέφωνο στη μεγάλη οθόνη, χωρίς καλώδια. Πολλές εταιρείες έχουν κατασκευάσει συσκευές για κάτι τέτοιο, αλλά η Chromecast είναι η πρώτη συσκευή που το κάνει σωστά.

chrome

Τελευταία τροποποίηση στις 09:45 - 11 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.