ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας που προσπαθούν να καλύψουν οι εργοδότες

Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας που προσπαθούν να καλύψουν οι εργοδότες

08:37 - 23 Μαϊ 2017
Ψάχνετε για δουλειά, θέλετε να αλλάξετε θέση εργασίας, τομέα ή ακόμα και χώρα; Καλό είναι να γνωρίζετε για ποιες θέσεις υπάρχει ζήτηση.

Την απάντηση μας δίνει το LinkedIn, που συνέλεξε στοιχεία ερευνώντας 4.000 recruiters, οι οποίοι προσλαμβάνουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για να εξακριβωθεί ποιες ακριβώς θέσεις εργασίας προσφέρονται και σε ποιους τομείς. Δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη ότι την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι πωλήσεις, ακολουθούμενες από τις υποστηρικτικές λειτουργίες. Αλλά, ας δούμε αναλυτικά τη λίστα:

  1. Πωλήσεις. Ένα εκατ. θέσεις εργασίας προσφέρονται παγκοσμίως στον τομέα αυτό για ρόλους όπως Διευθυντής, υπεύθυνος και βοηθός πωλήσεων. Μεταξύ των εταιρειών που ενδιαφέρονται είναι και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
  2. Υποστήριξη. Ένα εκατ. θέσεις εργασίας για ρόλους Support specialist, desktop support και client support specialist σε επιχειρήσεις όπως οι Christie's, NBC Universal Media LLC και Comcast.
  3. Operations. 700.000 θέσεις εργασίας για θέσεις director, manager και βοηθού στον τομέα των λειτουργιών σε εταιρείες όπως οι The Atlantic Group, Time Inc. και Chanel.
  4. Μηχανικοί. Άνω των 300.000 οι θέσεις που προσφέρονται για ρόλους που ξεκινούν από project managers και καταλήγουν σε μαθητευόμενους και σε εταιρείες όπως οι Nestlé Purina, Whitepages και Philips.
  5. Marketing. Οι θέσεις που προσφέρονται στον χώρο του Marketing ξεπερνούν τις 390.000. Ζητούνται από managers μέχρι μαθητευόμενοι και φυσικά συνεργάτες για Digital marketing. Κυριαρχούν οι εταιρείες Μέσων όπως οι BBC Worldwide, WebMD και Wall Street Journal.
  6. Administrative. Παρά τα φαινόμενα οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν ακόμα ζήτηση. Περισσότερες από 250.000 θέσεις εργασίας προσφέρονται για Administrative assistants, coordinators, και receptionists. Στις ενδιαφερόμενες εταιρείες περιλαμβάνονται οι Tiffany and Co., AIG και Macy's.
  7. Οικονομικά. 170.000 θέσεις εργασίας προσφέρονται για οικονομικούς αναλυτές σε επιχειρήσεις όπως οι Pfizer, ADP και Blackstone Group.
  8. Λογιστική. 160.000 θέσεις εργασίας για managers, υπεύθυνους λογιστηρίου και βοηθούς λογιστές προσφέρονται σε επιχειρήσεις όπως η Cantor Fitzgerald, Fannie Mae και Volkswagen.
  9. Consulting. Οι Σύμβουλοι παραμένουν αναγκαίοι. 130.000 θέσεις εργασίας για: Consulting analytics associate, consulting manager, και director of consulting σε επιχειρήσεις όπως οι Dow Jones, Moody's Analytics και IBM.
  10. Ανθρώπινο Δυναμικό. Οι προσφερόμενες θέσεις για Human resources manager, specialist ή ειδικευόμενους ξεπερνούν τις 100.000 σε εταιρείες όπως η Getty Images.
  11. Επιχειρηματική Ανάπτυξη. Οι θέσεις που προσφέρονται στον τομέα του Business development ξεπερνούν τις 100.000 για ρόλους όπως Business development manager, executive, ή coordinator σε εταιρείες όπως οι Axiom και American Express Global Business Travel.
  12. Διασφάλιση Ποιότητας. Περισσότερες από 80.000 θέσεις εργασίας προσφέρονται για Quality assurance managers, directors ή senior quality assurance engineers. Ενδιαφερόμενες μεταξύ άλλων, εταιρείες όπως η JPMorgan Chase and Co. και Adecco.
  13. IT. Περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας προσφέρονται στον Τομέα της Πληροφορικής για IT directors, managers, ή systems administrators. Ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, οι Lucas Group και Bloomberg LP.
  14. Product management. Άλλη μια λειτουργία που προσφέρει 35.000 θέσεις εργασίας, σε ρόλους όπως: Product manager, director of product management, και product management specialist. Ενδιαφερόμενες εταιρείες μεταξύ άλλων οι Prudential Financial, Weebly και HBO.
  15. Program και project management. Πέραν των μηχανικών ο τομέας του project management έχει ζήτηση. Περισσότερες από 4.000 θέσεις προσφέρονται για Senior project managers, digital program project managers και technical program managers. Εταιρείες όπως οι Estee Lauder, Johnson and Johnson και Adobe είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Και όσο απίστευτο και αν ακούγεται, με την ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας και γενικότερα την περιοχή ΕΜΕΑ, οι εργοδότες της περιοχής αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη θέσεων εξειδικευμένων επαγγελματιών και εκπροσώπων πωλήσεων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα για την έλλειψη ταλέντου της ManpowerGroup. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 26 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.