ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το απόσταγμα ενός μοντέλου ηγεσίας...

Το απόσταγμα ενός μοντέλου ηγεσίας...

09:15 - 08 Ιουλ 2019
Σήμερα οι περισσότερες γυναίκες, ξεκινούν να κάνουν καριέρα στον χώρο των business, αλλά και σε άλλα επαγγέλματα με το ίδιο επίπεδο νοημοσύνης, εκπαίδευσης και δέσμευσης με τους άνδρες, ωστόσο, συγκριτικά, σε σχέση με τους άνδρες λίγες γυναίκες καταφέρνουν να αναδειχτούν στα ψηλά σαλόνια της ηγεσίας. Το γεγονός αυτό, οφείλεται στους γνωστούς, άδικους λόγους της σημερινής πραγματικότητας, ενός ανδρικού κόσμου που μονοπωλεί τα ψηλά σαλόνια της οροφής της ιεραρχίας των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Ο κόσμος, σήμερα έχει ανάγκη από νέο αίμα ηγεσίας. Όλες οι γυναίκες και οι άνδρες, με μυαλό, που διαθέτουν την επιθυμία και την επιμονή να ηγηθούν πρέπει να ενθαρρύνονται έτσι ώστε να φτάσουν στο σημείο να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Με αυτό το σκεπτικό, το McKinsey Leadership Project, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στο να βοηθήσει, να εκπαιδεύσει, νέες γυναίκες στο πως να χαράξουν το δρόμο της επιτυχίας για να καταφέρουν να ανέβουν τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας και να αναδειχτούν σε ηγέτες. Μαθαίνοντας, τα μυστικά και τους τρόπους που οι μεγάλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν, για να αναδείξουν από τις ταλαντούχες νέες τα θετικά-δυνατά στοιχεία που διαθέτουν.

Για το σκοπό αυτό, πήραν συνέντευξη από 85 γυναίκες, από όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων και μερικών ανδρών), οι οποίοι ήταν επιτυχημένοι σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους. Μερικοί εξ αυτών, ηγούντο μέχρι και 10.000 ατόμων και μερικοί, μέχρι 5 και λιγότερους. Αν, και στους περισσότερους, ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διέφεραν όλοι όμως, μοιράζονταν τον ίδιο στόχο, να κάνουν τη διαφορά σε ένα ευρύτερο κόσμο. Όλοι, ήθελαν να συζητήσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να προσφέρουν τη διορατικότητα τους σε ό, τι χρειάζεται για να παραμείνει κάποιος στο μονοπάτι της ηγεσίας. Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων, μελετήθηκαν πολλά στοιχεία, τα οποία έχουν αναλύσει ακαδημαϊκοί, ειδικοί στην ηγεσία, ψυχολογία, οργανωτική συμπεριφορά και βιολογία, οι οποίοι αντάλλαξαν εμπειρίες με στελέχη της Mc Kinsey.

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που βγαίνει μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις και τις έρευνες, είναι το απόσταγμα ενός μοντέλου ηγεσίας το οποίο περιλαμβάνει πέντε κύκλους με εσω-συγγενικές διαστάσεις.

  1. meaning: να βρεις τα δυνατά σου σημεία και να τα βάλεις να δουλέψουν υπέρ ενός εμπνευσμένου σκοπού,
  2. managing energy:  να γνωρίζεις από πού πηγάζει η ενέργεια σου, που πηγαίνει, και πως τη διευθύνεις,
  3. positive framing: να υιοθετείς ένα πιο θετικό τρόπο να βλέπεις τον κόσμο, να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, και να αποκτήσεις την ανθεκτικότητα να προχωρείς μπροστά ,ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά,
  4. connecting: να αναγνωρίζεις ποιος μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτυχτείς, κτίζοντας πιο δυνατές σχέσεις, αυξάνοντας το συναίσθημανα ανήκεις, και
  5. engaging: να βρίσκεις τον τρόπο να εξαρτάσαι από τον εαυτό σου, να είσαι πιο σίγουρος και αποφασισμένος να δεχτείς νέες ευκαιρίες και προκλήσεις, αλλά και τα ρίσκα που θα κληρονομήσεις από αυτές, και να συνεργάζεσαι με τους άλλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.