ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς να πετύχετε στην πρώτη σας επιχείρηση

Πώς να πετύχετε στην πρώτη σας επιχείρηση

06:59 - 12 Οκτ 2020
Είναι αποδεδειγμένο ότι ακόμη κι αν δεν προέρχεστε από οικογένεια με λεφτά, διασυνδέσεις και γνωριμίες, μπορείτε να πετύχετε σε όποιο επάγγελμα κι αν διαλέξετε αλλά και σε όποια επιχείρηση ξεκινήσετε. Αφού, λοιπόν, βεβαιωθείτε πως έχετε αγάπη και πάθος για την υπηρεσία που θα προσφέρετε ή το προϊόν που θα πουλάτε, ξεκινήστε με το για πολλούς ρομαντικό, Νο1 Κανόνα "Μην κυνηγήσεις τη δουλειά που υπόσχεται περισσότερα λεφτά, αλλά τη δουλειά που αγαπάς πιο πολύ".

Η επιχειρηματική επιτυχία δεν μετριέται μόνον με τα λεφτά που μπορεί κάποιος να βγάλει. Όταν τα "περιθώρια κέρδους" γίνονται αυτοσκοπός για την επιχείρησή σας, και σημαντικότερα από την εξυπηρέτηση του πελάτη, η επιτυχία μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί. Αν και το "οικονομικό" είναι ένας από τους βασικότερους στόχους, στο δρόμο της επίτευξης μπορεί κανείς πολύ εύκολα να αποπροσανατολιστεί. Ιδού τρεις βασικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:

  • Ο επιμένων νικά
    Η επιμονή είναι το κλειδί για όλες τις κλειδαριές, λέει ο λαός. Σε νεαρές ηλικίες, είναι συνήθως δύσκολο για τους ανθρώπους να σας πάρουν στα σοβαρά, αλλά το πείσμα μπορεί να σας ανοίξει πολλές πόρτες. Ή έστω να μην κλείσει αυτή που άνοιξε. "Don't take no for an answer", που λένε και οι Αμερικάνοι.
  • Άκου, άκου και άκου
    Στις πρώτες ημέρες της καριέρας σας, πολλοί θα αναλάβουν το ρόλο του μέντορα, εξαπολύοντας συμβουλές... κατά ριπάς. Λάβετε καθοδήγηση -ει δυνατόν- από έμπειρα μόνο άτομα, που εμπιστεύεστε. Ξεκινώντας μια δουλειά ή ακόμη και μια επιχείρηση, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια χιονοστιβάδα μάθησης και είναι σημαντικό να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που θα σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες, δίνοντας ώθηση στο όραμά σας. Αν χρειαστεί, υιοθετείστε "επιλεκτική ακοή" στους ξερόλες, κρατώντας μικρό καλάθι για όσα λένε. 
  • Πάθημα- μάθημα
    Η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος, και ειδικά στην επιχειρηματικότητα, όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο πως θα τη διαχειριστείτε. Αν δεν διδάσκεστε από τα λάθη σας, εσείς πρώτα θα βγείτε ζημιωμένοι, επειδή ως επιχειρηματίες, απλά δεν θα αντέξετε οικονομικά να κάνετε το ίδιο λάθος δύο φορές.

 

Οι  παραπάνω  συμβουλές μπορούν να αποτελέσουν το κλειδί για την επιχειρηματική σας επιτυχία. Ή έστω μια πολύ καλή αρχή:

Τελευταία τροποποίηση στις 07:37 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.