ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Before you speak, think:!

14:58 - 10 Μαϊ 2021
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Is it True? Is it Helpful? Is it Inspiring? Is it Necessary? Is it Kind?

Όλες µας οι κινήσεις στο πέρασµά µας από αυτόν τον κόσµο βασίζονται σε τρεις ιδέες. Την ιδέα που έχουµε για τον εαυτό µας, την ιδέα που έχουµε για τον κόσµο και την ιδέα που έχουµε για τη ζωή. Όλες µας οι κινήσεις λοιπόν σχετίζονται µε το τι θέλουµε από τη ζωή µας και έτσι το µυαλό µας µαγειρεύει και παρασκευάζει ό,τι πραγµατικά θέλουµε στη ζωή. Για παράδειγµα, αν θεωρώ ότι ο κόσµος είναι φιλικός θα έχω λιγότερους φόβους και θα είµαι πιο συνεργατικός. Η ψυχή µας λοιπόν αποφασίζει το πώς βλέπει τα πράγµατα και η ψυχή µας ερµηνεύει τα ερεθίσµατα του περιβάλλοντος µέσω της ιδιωτικής µας λογικής.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τρεις πυλώνες στη ζωή του, πάνω στους οποίους στηρίζεται.

Ο πρώτος είναι η κοινωνικοποίηση, δηλαδή η επαφή του με τους ανθρώπους του στενού και ευρέως περιβάλλοντος του.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την οικογένειά του και τη σχέση με το άλλο φύλο και ο τρίτος με την εργασία.

Αυτό που σκέφτεστε σηµαίνει περισσότερα από οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας. Περισσότερα από ό,τι κερδίζετε, περισσότερα από το πού ζείτε, περισσότερα από την κοινωνική θέση σας, περισσότερα από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος µπορεί να σκέφτεται για σας. Γνωρίζετε ότι ένα από τα µεγάλα προβλήµατα της εποχής µας είναι ότι κυβερνώµεθα από ανθρώπους που ενδιαφέρονται περισσότερο για τη δηµοτικότητά τους από ότι για τις σκέψεις τις ιδέες και τις αξίες που θα οδηγήσουν στην βελτίωση της ζωής του ανθρωπίνου είδους; Ο κόσµος έχει επιτύχει λάµψη χωρίς σοφία και δύναµη χωρίς συνείδηση.

Ήρθε η ώρα να ενδιαφερθούµε.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουµε τις ευθύνες µας.

Ήρθε η ώρα να καθοδηγήσουµε αυτούς που εξαρτώνται από εµάς.

Ήρθε η ώρα για µια αλλαγή.

Ήρθε η ώρα να είµαστε αληθινοί προς τον καλύτερο εαυτό µας.

Ήρθε η ώρα να σταµατήσουµε να κατηγορούµε τους άλλους.

Ως ηγέτες ζούµε για να σκεπτόµαστε. Αν οι ιδέες µας δεν µπορούν να αλλάξουν και να προχωρήσουν µπροστά την παραγωγή, την µεταποίηση, το εµπόριο ή την κοινωνία, δεν έχουµε προσθέσει καµία αξία.

Ας αλλάξουμε τις σκέψεις μας και θα αλλάξουμε τον κόσμο.

Αν θέλουµε πραγµατικά το κλειδί για την επιτυχία, ας ξεκινήσουµε κάνοντας το αντίθετο από ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Αν έχουµε ιδέες, έχουµε το κύριο εφόδιο που χρειαζόµαστε και δεν υπάρχει όριο στο τι µπορούµε να κάνουµε µε τον οργανισµό του οποίου ηγούµαστε η µε τη ζωή µας. Οι ιδέες είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο οποιουδήποτε ηγέτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.