ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Read to lead in order to succeed

15:06 - 17 Μαϊ 2021
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Aν δεν βλέπετε κανέναν σαν και εσάς, κανέναν ο οποίος να συµφωνεί µαζί σας, µην ανησυχείτε. Υπάρχουν στην πραγµατικότητα εκατοντάδες άνθρωποι σαν εσάς, οι οποίοι περιµένουν για έναν ηγέτη.

Το άτοµο αυτό είστε εσείς. Αυτό το είδος των σκέψεων θα σας βοηθήσει να βρείτε το δρόµο για να χτίσετε παγόβουνα, όχι ουρανοξύστες. Ο κόσµος είναι γεµάτος από µη λογικούς ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουµε κανόνες. Αλλά µε αρκετή σκέψη και τις βασικές πληροφορίες, ένα άτοµο µπορεί να είναι πάνω από τους κανόνες. Μπορεί να φτιάχνει τους κανόνες. Από την άλλη πλευρά, οι µεγάλοι ηγέτες είναι σχεδόν πάντα µεγάλοι απλοποιητές, οι οποίοι µπορούν να υπερβούν επιχειρήµατα, συζητήσεις, αµφιβολίες, συστήµατα και διαδικασίες για να προσφέρουν µια λύση που όλοι µπορούν να καταλάβουν. Η λήψη αποφάσεων είναι µια δεξιότητα. Η σοφία είναι ένα ηγετικό γνώρισµα.

Ό,τι είναι αλήθεια, ό,τι είναι έντιμο, ό,τι είναι δίκαιο, ό,τι είναι αγνό, ό,τι είναι υπέροχο, ό,τι είναι ευγενικό... αυτά τα πράγματα να σκέφτεστε.

Ο τρόπος που σκεφτόµαστε φαίνεται µέσα από το πώς ενεργούµε. Εάν αντιλαµβάνεστε σωστά, το αποτέλεσµα είναι σωστό. Εάν αντιλαµβάνεστε λάθος, το αποτέλεσµα είναι λανθασµένο. Και

If «Plan A» didn’t work, the alphabet has at least 22 more letters! Stay Cool.!

Ένας πραγµατικός ηγέτης είναι αυτός που βλέπει περισσότερα από τους άλλους, που βλέπει µακρύτερα από τους άλλους και που βλέπει πριν από τους άλλους· και το σηµάδι ενός µεγάλου ανθρώπου είναι ότι ξέρει πότε να αφήσει στην άκρη τα σηµαντικά, προκειµένου να επιτευχθούν τα ζωτικά θέµατα. Η στάση μας απέναντι στα πράγματα είναι οι καθρέφτες του νου μας.

Αντανακλούν τις σκέψεις µας όσο µεγαλεπήβολες και αν είναι. Πρέπει να σκεφτόµαστε έτσι κι αλλιώς, οπότε γιατί να µην σκεφτόµαστε µεγαλεπήβολα; Σκεφτείτε µεγαλεπήβολα και θα οδηγηθείτε στην επιτυχία. Αυτός είναι ο τρόπος για να τελειώσετε καλά, αφού ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει καλά.

Μια συµβουλή από έναν γερόλυκο: Για να κερδίσουµε την αυτοβελτίωση σε αυτόν τον ταχέως µεταβαλλόµενο κόσµο, θα πρέπει να συλλάβουµε το πνεύµα των µεγάλων πρωτοπόρων σε όλα τα επίπεδα της ζωής, των οποίων τα όνειρα έχουν προσφέρει στον πολιτισµό όλα όσα έχουν αξία µε προεξέχον το πνεύµα που χρησιµεύει ως πηγή ζωής της κοινωνίας µας. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να αναπτύξουμε, να χρησιμοποιήσουμε και να θέσουμε τα ταλέντα και τις ικανότητες μας στη διάθεση της ανθρωπότητας.

Think little goals and expect little achievements. Think big goals and win big successes.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.