ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να είστε ατρόμητοι

13:01 - 25 Νοε 2021
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Δεν είναι ότι ο σθεναρός ηγέτης δεν φοβάται. Ο καθένας φοβάται τη µία στιγµή ή την άλλη.

Το κουράγιο είναι η βούληση να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που είναι απαραίτητο και αυτό που είναι σωστό για να ξεπεράσεις τα εµπόδια, ακόµη και όταν φοβάσαι. Αν δεν φοβάσαι δεν υπάρχει και η έννοια του κουράγιου. Κουράγιο είναι να κάνεις αυτό που φοβάσαι να κάνεις. Αυτή είναι η λεπτή γραµµή ανάµεσα στο φόβο και στο κουράγιο. Το µόνο αντίδοτο για το φόβο είναι το κουράγιο. Το κουράγιο ενός µεγάλου ηγέτη να εκπληρώσει το όραµά του προέρχεται από το πάθος του, όχι τη θέση του. Ο χρόνος είναι ουδέτερος και δεν αλλάζει τα πράγµατα. Με θάρρος και πρωτοβουλία, οι ηγέτες αλλάζουν τα πράγµατα. Ένας δειλός ηγέτης είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος. Θάρρος είναι να βλέπουµε κάτι σαν να µην το είχαµε δει ποτέ πριν µε αυτό τον τρόπο και αυτό το γεγονός να αλλάζει την άποψή µας.

Μην βλέπεις τι δεν έχεις και πόσα σου στερούν. Να σκέπτεσαι θετικά και να προσµετράς τα θετικά. Η ιδέα που έχουµε για τον εαυτό µας είναι το κεφάλαιό µας. Για οποιαδήποτε δράση, ενέργεια, σκέψη, λαµβάνουµε εκ των προτέρων υπόψη µας το ποιοι είµαστε την ιδέα που έχουµε για τον εαυτό µας, τι µπορούµε και τι δεν µπορούµε να κάνουµε και όταν αποθαρρύνουµε τον εαυτό µας µειώνουµε και το κεφάλαιο µας. Αυτός είναι ο τρόπος που αφαιρούµε και προσθέτουµε στο κεφάλαιό µας.

Το θάρρος είναι πιο συναρπαστικό από το φόβο και µακροπρόθεσµα είναι πιο εύκολο. Δεν χρειάζεται να γίνετε ήρωες σε µία νύκτα. Τίποτα σπουδαίο δεν δηµιουργείται ξαφνικά. Μόλις ένα βήµα τη φορά, αντιµετωπίζοντας κάθε θέµα που προκύπτει, θεωρώντας ότι δεν είναι τόσο φοβερό όσο φαίνεται και ανακαλύπτοντας ότι έχουµε τη δύναµη να το αντιµετωπίσουµε. Οι καλές ιδέες δεν υιοθετούνται αυτόµατα. Θα πρέπει να εφαρµοστούν στην πράξη µε θαρραλέα υποµονή. Οι αµφιβολίες µας είναι προδότες που µας κάνουν να χάσουµε το καλό που µπορούµε συχνά να κερδίσουµε, µε το να φοβόµαστε να προσπαθήσουµε. Ένας άνθρωπος µπορεί να αποτύχει πολλές φορές, αλλά δεν είναι αποτυχηµένος µέχρι να παραιτηθεί. Η αναβλητικότητα και ο φόβος είναι οι εχθροί της επιτυχίας.· Άρα η συµβουλή µου είναι: να είστε ατρόµητοι και αν δεν µπορείτε, τότε κρατήστε τους φόβους σας για τον εαυτό σας, αλλά µοιραστείτε το κουράγιο σας µε τους άλλους, ακόµα και όταν µιλάµε για καταστάσεις που βρίσκονται κοντά στα άκρα. Ο πόλεµος είναι εφ’ όρου ζωής, αλλά οι µάχες είναι καθηµερινές. Αυτός που θα µπορέσει να προχωρήσει περισσότερο όταν η προσπάθεια γίνει επώδυνη είναι αυτός που θα νικήσει. Ο ιδανικός άνθρωπος υποµένει τα ατυχήµατα της ζωής µε αξιοπρέπεια και χάρη, κάνοντας το καλύτερο ανάλογα µε τις περιστάσεις.

Φαίνεται πάντα αδύνατο μέχρι να πραγματοποιηθεί. Δεν έχει σηµασία πόσο δύσκολα φαίνεται να είναι ή πράγµατι είναι τα πράγµατα, τεντώστε τις κεραίες σας και δείτε τις δυνατότητες – να τις βλέπετε πάντα, γιατί είναι πάντα εκεί. Δηµιουργήστε το µέλλον σας από το µέλλον σας, όχι το παρελθόν σας ή το παρελθόν του παρόντος σας. Αυτό που µπορείτε να κάνετε, ή ονειρεύεστε ότι µπορείτε να κάνετε, ξεκινήστε το. Αυτός είναι ο δρόµος που πρέπει να ακολουθήσετε για τη δηµιουργία ενός υπεραθλητή της ζωής. Η τόλμη εμπεριέχει μεγαλοφυΐα, δύναμη και μαγεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.