ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η θετική στάση

13:30 - 04 Ιαν 2022
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Ο μεγάλος κίνδυνος για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι ότι ο στόχος μας είναι πολύ υψηλός και δεν θα τον πετύχουμε, αλλά ότι είναι πολύ χαμηλός και θα τον πετύχουμε.

Το µυαλό µας είναι το όχηµα για την επιτυχία και πρέπει να τροφοδοτείται συνέχεια µε νέα κίνητρα για να αυξάνουµε τον δυναµισµό µας. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουµε τον έπαινο ή την κριτική να µας επηρεάσουν. Είναι αδυναµία να παρασυρόµαστε είτε από το ένα, είτε από το άλλο. Οι δυσκολίες είναι ευκαιρίες για καλύτερα πράγµατα· είναι εφαλτήριο για µεγαλύτερες εµπειρίες. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν προβλήματα. Το πρόβλημα είναι να προσδοκούμε ότι δεν θα υπάρχουν και να σκεφτόμαστε ότι το να αντιμετωπίζουμε προβλήματα είναι πρόβλημα. Μία από τις δοκιµές της ηγεσίας είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουµε ένα πρόβληµα προτού να γίνει έκτακτη ανάγκη. Το µέλλον ανήκει σε αυτούς που βλέπουν τις δυνατότητες πριν γίνουν εµφανείς. Όταν µια πόρτα κλείνει, µια άλλη ανοίγει πάντα· ως φυσικός νόµος, πρέπει να ισορροπεί.

Απλά θυµηθείτε ότι αν δεν αποδίδετε στο έπακρο των ικανοτήτων σας ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες, θα υπάρχει κάποιος κάπου εκεί έξω µε τις ίδιες ικανότητες ο οποίος θα το κάνει και µια µέρα θα αντιµετωπίσει ο ένας τον άλλον και βέβαια αυτός θα έχει το πλεονέκτηµα. Έποµένως, έχετε υψηλές απαιτήσεις για τη στάση σας. Το πλεονέκτηµα του νικητή δεν έγκειται στη χαρισµατική καταγωγή, στο υψηλό IQ, ή στο ταλέντο. Το πλεονέκτηµα του νικητή έγκειται στη στάση και όχι στην ικανότητα. Η στάση είναι το κριτήριο για την επιτυχία. Η θετική στάση αυξάνει την απόδοση. Δεν θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για τις πιθανότητες της ήττας· δεν υπάρχουν. Κολυµπήστε αντίθετα στο ρεύµα για να ακολουθήσετε µια άλλη κατεύθυνση και αγνοήστε τη συµβατική σοφία. Μη φοβάστε!

Η ζωή είναι 10% αυτό που συμβαίνει σε σας και 90% το πώς θα αντιδράσετε σε αυτό. Στο τέλος, είναι σηµαντικό να θυµόµαστε ότι δεν µπορεί να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, παραµένοντας αυτό που ήµασταν όταν διαπιστώσαµε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ξυπνώ κάθε πρωί πεινασµένος για επιτυχία και δεν έχει σηµασία πόσα θα καταφέρω να πετύχω, πηγαίνω για ύπνο επιδιώκοντας τη βελτίωση. Είµαι κατά βάση αισιόδοξος. Αν αυτό προέρχεται από τη φύση ή την ανατροφή µου, δεν µπορώ να πω. Μέρος του να είσαι αισιόδοξος είναι να κρατάς το κεφάλι σου στραµµένο προς τον ήλιο και τα πόδια σου να κινούνται προς τα εµπρός. Υπήρχαν πολλές σκοτεινές στιγµές όταν η πίστη µου δοκιµάστηκε, αλλά εγώ δεν ήθελα και δεν υπέκυψα στην απελπισία. Εκείνος ο δρόµος οδηγεί στην ήττα και το θάνατο.

You’ve only got three choices in life: Give up, give in, or give it all you’ve got.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.