ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιλέξτε να έχετε ελπίδα και να είστε ευτυχισμένοι και να μη παραιτείστε ποτέ

16:46 - 22 Φεβ 2022
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν ρίσκα, κάνουν γενικά περίπου δύο μεγάλα λάθη το χρόνο. Οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα, κάνουν γενικά περίπου δύο μεγάλα λάθη το χρόνο.

Σκεφτείτε την αποτυχία ως δώρο. Ανήκετε στο 1%.

99% του συνόλου των αποτυχιών, προέρχονται από ανθρώπους που έχουν τη συνήθεια να βρίσκουν δικαιολογίες. Ένας επιτυχηµένος άνθρωπος είναι αυτός που µπορεί να θέσει ένα γερό θεµέλιο, ακόµη και µε τα τούβλα που οι άλλοι ρίχνουν σε αυτόν. Οι νικητές δρουν σαν νικητές πριν γίνουν νικητές. Μαζεύουν τούβλα σε όλη τη διαδροµή. Επιλέξτε να είστε ευτυχισµένος – Δείτε τη φωτεινή πλευρά της ζωής και µέσω της θετικής ψυχολογίας ελέγξτε τα συναισθήµατά σας και έτσι θα κυριαρχήσετε στη ζωή σας. Μπορείτε να δηµιουργήσετε ευκαιρίες µε την δράση, όχι με τα παράπονα και την γκρίνια. Το πεπρωµένο δεν είναι θέµα τύχης, είναι θέµα επιλογής· δεν είναι κάτι που πρέπει να περιµένετε, είναι κάτι που πρέπει να επιτευχθεί. Μην µετράτε τον εαυτό σας από ό,τι έχετε καταφέρει, αλλά από ό,τι θα έπρεπε να έχετε καταφέρει µε τις ικανότητές σας. Εάν η ευκαιρία δεν χτυπήσει την πόρτα σας, τότε φτιάξτε µόνοι σας µια πόρτα. Δεν μπορείτε να διασχίσετε μια θάλασσα απλώς κοιτάζοντας το νερό. Μπορείτε να δηµιουργήσετε έναν ολόκληρο ορίζοντα από δυνατότητες.

Υπάρχει µόνο µια χρονική στιγµή που είναι σηµαντική – το ΤΩΡΑ! Έίναι η πιο σηµαντική στιγµή, διότι είναι η µόνη στιγµή πάνω στην οποία έχουµε κάποια εξουσία.

Μπορεί να χάσετε τα λεφτά σας. Μπορεί να χάσετε τους φίλους σας. Μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας. Μπορεί να χάσετε το γάμο σας. Και πάλι όμως μπορείτε να ανακάμψετε αρκεί να διατηρείτε την ελπίδα. Ποτέ μη χάσετε την Ελπίδα.

H συμβουλή μου είναι αυτή: Εργαστείτε στη ζωή σαν να µην χρειάζεστε τα χρήµατα. Αγαπήστε τη ζωή σαν να µην έχετε ποτέ πληγωθεί. Χορέψτε την σαν να µην παρακολουθεί κανείς. Τραγουδήστε την σαν να µην ακούει κανείς. Zήστε την σαν να είστε σε έναν επίγειο παράδεισο. Κάνετε τα πάντα µε όλη την ύπαρξή σας και το αποτέλεσµα θα τακτοποιηθεί από µόνο του. Δεν σταµατάµε να παίζουµε γιατί µεγαλώσαµε. Μεγαλώσαµε γιατί σταµατήσαµε να παίζουµε. Και µια µικρή συµβουλή για τους νέους. Όπως θα προχωράτε στη ζωή θα βρείτε µπροστά στο δρόµο σας µεγάλους γκρεµούς. Πηδήξτε τους. Δεν είναι τόσο µεγάλοι όσο νοµίζετε.

Θα πρέπει να ικανοποιείστε εύκολα μόνο με το καλύτερο. Αυτός είναι ο ιός της προδιάθεσης που θα πρέπει να µεταδώσετε σε κάθε οργάνωση ή οµάδα σας, επειδή έχετε να σκεφτείτε το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν ακριβώς όταν είναι κοντά στην επιτυχία. Παραιτούνται ένα µέτρο πριν τον τερµατισµό. Το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη νίκη.!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.