ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οραμα δίχως πράξεις είναι φαντασίωση

16:13 - 27 Ιουν 2022
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Οραμα δίχως πράξεις είναι φαντασίωση. Αλλά και πράξεις χωρίς όραμα είναι σύγχυση.

Η πράξη απέχει ένα βήµα από τη φαντασία. Σηµαντικό και µεγάλο όµως. Έκατοµµύρια άνθρωποι είχαν δει µήλα να πέφτουν. Μόνο όµως ο Νεύτωνας αναρωτήθηκε γιατί. Πρέπει να αναζητούµε αυτό που χρειάζεται να γίνει. Σε τελική ανάλυση, αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει το σύµπαν για τον εαυτό του.

Act regardless and execute exceptionally.

Think like a man of action and act like a man of thought!

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Εκείνους που είναι αμετακίνητοι, εκείνους που μπορούν να κινηθούν και εκείνους που κινούνται. Τα πάντα στη ζωή μοιάζουν να έλκονται από εκείνον που τα κυνηγά. Γιαυτό και είναι προτιμότερο να μετανιώνεις για κάτι που έχεις κάνει, παρά για κάτι που δεν έχεις κάνει.

Τι σκεφτόµαστε, τι γνωρίζουµε ή τι πιστεύουµε, έχει σε τελική ανάλυση µικρή σηµασία. Το µόνο που έχει σηµασία είναι τι κάνουµε. Σκεφτείτε μόνο πόσο διαφορετικό είναι το «πρέπει να κάνω κάτι», από το «κάτι πρέπει να γίνει». Γιαυτό και όταν μας προσφέρουν μία θέση σε έναν πύραυλο, δεν πρέπει να ρωτάμε αν είναι στο διάδρομο ή στο παράθυρο. Πρέπει να δράττουμε την ευκαιρία και να δοκιμάζουμε τα όρια μας σε συνθήκες πραγματικής ή μεγάλης πίεσης. Σε έναν οργανισμό με κουλτούρα ηγεσίας δεν υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν. Η αντίληψη πάνω στην οποία το όλο του σύστημα έχει δομηθεί, οδηγεί τα μέλη σε συνεχή δράση. Γιατί οι άνθρωποι που συγκροτούν έναν τέτοιο οργανισμό γνωρίζουν καλά πως μια μέρα γεμάτη μόνο από ανησυχίες και χωρίς να κάνεις τίποτα με φορτωμένο το μυαλό από αρνητικές σκέψεις, είναι πιο εξαντλητική από μία μέρα γεμάτη δουλειά. Κάθε φορά που η γνώση συναντά το όνειρο, έχουµε αρκετούς λόγους για να πράξουµε. Δεν πνίγεσαι επειδή έπεσες στο νερό. Πνίγεσαι επειδή παρέμεινες σε αυτό. Για αυτό κάθε φορά θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με αυτά που έχουμε εκεί που βρισκόμαστε. Αδιαφορώντας για τα προγνωστικά και τις πιθανότητες. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για την ανάληψη ρίσκου. Όπως η ζωή διδάσκει εκείνους που είναι διατεθειμένοι να μάθουν: «Όσο πιο βίαια πέφτεις, τόσο πιο ψηλά φτάνεις αναπηδώντας».

Διδαχή από το παρελθόν, προετοιμασία για το μέλλον, αλλά πράξη τώρα, σήμερα.

Σε τελική ανάλυση η ζωή είναι πάντα σε χρόνο ενεστώτα και την ζούμε μόνο μια φορά, στιγμή-στιγμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.