ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερουλάνος:Δουλειά του Δημάρχου δεν είναι να εξυπηρετεί τους δικούς του

00:00 - 08 Δεκ 2018 | Αυτοδιοίκηση
Γερουλάνος:Δουλειά του Δημάρχου δεν είναι να εξυπηρετεί τους δικούς του
«Αυτό που περιμένουν, αυτό που θέλουν όλοι οι δημότες, είναι η ίση μεταχείριση. Εάν δουν ότι έχεις ίση μεταχείριση απέναντι σε όλους και δεν ευνοείς κανέναν, σας διαβεβαιώ ότι θα αλλάξει μια ολόκληρη νοοτροπία», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, συνέντευξη που παραχώρησε στο Real fm στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

 «Γι’ αυτό και ξεκινήσαμε έτσι την καμπάνια μας, γι’ αυτό πάμε σε κάθε γειτονιά, γι’ αυτό και μιλάω κάθε μέρα με δεκάδες πολίτες. Για να πω ότι για εμάς δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο οι μισοί Αθηναίοι για παράδειγμα να έχουν πρόσβαση στο Δήμο και οι άλλοι μισοί να μην έχουν», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο, «πρέπει να κάνεις παρεμβάσεις έξω από τα όρια. Άμα είναι να καθίσεις στο γραφείο σου και να λες «δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί είναι άλλου αρμοδιότητα», ο κόσμος σου λέει «δε με νοιάζει ποιανού αρμοδιότητα είναι, εσύ είσαι Δήμαρχος». Υπάρχει η νοοτροπία που λέει «κάθομαι στην καρέκλα του Δημάρχου και λέω τα παράπονα στο Δήμαρχο, ελάτε σ’ εμένα να σας εξυπηρετήσω». Δεν είναι δουλειά του Δημάρχου να εξυπηρετήσει κανέναν, δουλειά του Δημάρχου είναι να λύνει τα προβλήματα. Για να λύσεις τα προβλήματα, πρέπει να πας στην πηγή του προβλήματος, να το καταλάβεις καλά, να δεις ποιες είναι οι αντοχές και οι απαιτήσεις της γειτονιάς και να δουλέψεις μαζί με τη γειτονιά για να τα λύσεις».

«Σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθούμε στα προγράμματα, θα αναμετρηθούμε στην προσέγγιση. Διότι η νοοτροπία ότι «η Αθήνα μου ανήκει, η Αθήνα μας ανήκει»,  είναι κάτι το οποίο φέρνει πραγματικά ανατριχίλα. Είναι μια παλιά νοοτροπία, του Δημάρχου που έλεγε «εγώ και οι δικοί μου». Για μένα δεν είναι έτσι. Για μένα ο Δήμος είναι υπόθεση όλων μας. Εμείς είμαστε αυτοί που ζούμε εδώ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, εργαζόμαστε στην πόλη. Δε μπορείς να λες «η Αθήνα των δικών μας». Είναι ξεκάθαρα λάθος νοοτροπία. Και αν έχω προσπαθήσει να κάνω κάτι με τη δική μου την υποψηφιότητα, είναι να εξηγήσω ότι ως Αθηναίος δε με ενδιαφέρει ποιανού είσαι, με ενδιαφέρει ποιο είναι το πρόβλημά σου και πώς θα το λύσουμε», τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 18 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.