ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννης: Η Βαρβάκειος σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου

17:30 - 30 Δεκ 2018 | Αυτοδιοίκηση
Μπακογιάννης: Η Βαρβάκειος σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου
Τη Βαρβάκειο αγορά επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέροντας ότι «Η Βαρβάκειος αγορά στο Μοναστηράκι μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν της αναγέννησης του κέντρου της Αθήνας».

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που συναντιούνται τρία, γεμάτα αντιθέσεις, διαφορετικά κομμάτια της Αθήνας», σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος μιλώντας και για το σχέδιο «Αθήνα Ψηλά».

 

«Αυτό της έντονης υποβάθμισης που υπάρχει εδώ, εκείνο του «άβατου» των Εξαρχείων αλλά ταυτόχρονα και το αναπτυσσόμενο εμπορικό τρίγωνο. Το συγκρότημα της Βαρβακείου μπορεί να γίνει το επίκεντρο της αστικής αναγέννησης που σχεδιάζουμε για το κέντρο της Αθήνας, μαζί με την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου, του ΕΜΠ και του Ακροπόλ. Ανακαινίζοντας πλήρως τα κτίρια της Βαρβακείου και της Δημοτικής Αγοράς, ενοποιώντας οργανικά τις δυο αγορές και προχωρώντας σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην περιοχή. Μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αξιοποιώντας διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που ξέρουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε άμεσα», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.