ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγοραστός:Στις περιφέρειες το 70% των πόρων της χρηματοδοτικής περιόδου 2021-2027

11:17 - 17 Ιαν 2019 | Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) από τον Καναδά, την Αργεντινή, την Κίνα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός ζήτησε να περιέλθει στις Περιφέρειες το 70% των πόρων της νέας χρηματοδοτικής περιόδου από το 2020 και μετά, έναντι του 30% της περιόδου 2014-20. «Για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων χρειάζονται ευέλικτοι θεσμοί και ταχύτητα. Οι Περιφέρειες έχουν αποδείξει κατ' επανάληψη την αποτελεσματικότητά τους, η οποία είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί εφ' όσον έχουν μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας» τόνισε.

 

Για την πρόταση της ΕΝΠΕ για μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση σχολίασε ότι «Ο ΟΟΣΑ έχει αναλάβει από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την υπηρεσία διαρθρωτικών αλλαγών της ΕΕ να εκπονήσει μελέτη με τίτλο: «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020». Η εν λόγω μελέτη θα αποτελέσει μεταξύ άλλων και σημαντική εισροή για τη διαμόρφωση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2027». Στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης πραγματοποιούνται σχετικές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς κ.ά..

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.