ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σγουρός για Πατούλη: Δώδεκα χρόνια Δήμαρχος, δεν έφτιαξε ούτε ένα πράσινο σημείο

14:15 - 18 Ιαν 2019 | Αυτοδιοίκηση
Σγουρός για Πατούλη: Δώδεκα χρόνια Δήμαρχος, δεν έφτιαξε ούτε ένα πράσινο σημείο
Μετά την επίθεση στη Ρένα Δούρου για την υπόθεση με τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, ο Γιάννης Σγουρός κριτικάρει έντονα και τον Γιώργο Πατούλη.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής σε δήλωσή του σημειώνει πως "η προσπάθεια του υποψηφίου από καραμπόλα στην Περιφέρεια Αττικής κ. Πατούλη να εμφανίσει ως δήθεν συνυπεύθυνους για το χάος στο Γραμματικό και το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, όσους άσκησαν υπεύθυνα πολιτική με την απολύτως ανεύθυνη τακτική της κας Δούρου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία διότι βρίσκει απέναντί της την ίδια την πραγματικότητα".

Ακόμα προσθέτει:

 

"Η διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι το 2012 οπότε αναλάβαμε για  θητεία μόλις δύο ετών (2012-2014) στον ΕΔΣΝΑ ήταν βαλτωμένη.
Η παρακαταθήκη που βρήκαμε ήταν ο μεγαλύτερος ΧΥΤΑ στην Ευρώπη στη Φυλή και ένας σχεδιασμός από το 2003 (συμπεριλαμβανομένης της χωροθέτησης στο Γραμματικό) με επικαιροποίηση το 2006 χωρίς πρόοδο στην υλοποίηση των υποδομών. 
Ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος ήταν καταχρεωμένος και οι ΧΑΔΑ ανοικτή πληγή στο σώμα της Αττικής
Μέσα σε μόλις δύο χρόνια θητείας ξελασπώσαμε τον υπερχρεωμένο με πάνω από 60 εκ. € φορέα, δημοπρατήσαμε την αποκατάσταση 21 ΧΑΔΑ στην Αττική και στα νησιά και την κατασκευή 4 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων από Κοινοτικά και ιδιωτικά κονδύλια, χωρίς δηλαδή επιβάρυνση των πολιτών. 
Τα έργα που προωθούσαμε γίνονταν με τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων είχαν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Διυπουργική Επιτροπή για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης Πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης και τελούσαν υπό την έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης Επικεφαλής του οποίου ήταν ο σημερινός Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, με τον οποίο υπήρξε άψογη συνεργασία παρά τις όποιες επιμέρους ιδεολογικές διαφορές. 
Εάν λοιπόν ο κ. Πατούλης κατηγορεί τον σχεδιασμό και τα έργα ως κοστοβόρα – που δεν ήταν αφού δεν υπήρχε εθνική συμμετοχή - προφανώς πυροβολεί τα πόδια του, αφού καταγγέλλει το κόμμα που τον στηρίζει ως υποψήφιο ....  
Το πρόβλημα με την φαιδρή κριτική του από καραμπόλα υποψηφίου κ. Πατούλη είναι ότι δεν βρίσκει ουσιαστικό πεδίο κριτικής. Και επειδή δεν βρίσκει πεδίο κριτικής καταφεύγει στο ψέμα και στην ανακρίβεια. Μάταια όμως. Η διαφορά μας είναι χαοτική.

Εμείς μέσα σε δυο χρόνια καταφέραμε να  ανατρέψουμε την κατάσταση και να δρομολογήσουμε λύσεις σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών. Λύσεις που ανέτρεψε με εγκληματική επιπολαιότητα η κα Δούρου.

Εκείνος επί 12 χρόνια Δήμαρχος δεν έφτιαξε στον Δήμο του ούτε ένα πράσινο σημείο. Δεν έκανε ούτε μια δράση ανακύκλωσης, αντίθετα το 2016 πέτυχε το απίθανο να αυξήσει τα σύμμεικτα απορρίμματα του Δήμου του που κατευθύνονται στο ΧΥΤΑ φυλής κατά 7.000 τόνους.

Αυτό τα λέει όλα. Και βέβαια έχουμε πολλά ακόμα να πούμε. Προσεχώς όμως...".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.