ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Katevagiatinathina.gr: Δώσε δύο ώρες την εβδομάδα για την Αθήνα

16:46 - 23 Ιαν 2019 | Αυτοδιοίκηση
Katevagiatinathina.gr: Δώσε δύο ώρες την εβδομάδα για την Αθήνα
«Όπως ξέρετε, επαγγελματίας πολιτικός δεν είμαι. Είμαι επιχειρηματίας που είδα και από μέσα και από έξω, πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Και είδα ότι το ένα κοινό που έχουν όλα τα κόμματα αυτήν τη στιγμή είναι ότι όταν έρχεται η ώρα να παραδώσουν ένα μέρος της εξουσίας τους όλοι είναι αμυντικοί. Όλοι την κρατάνε στα χέρια τους», σημειώνει ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm 90,1.

«Γι’ αυτό πιστεύω ότι κάθε εργαλείο μέσα από το οποίο μπορεί να συμμετέχει ο πολίτης σε μια πολιτική διαδικασία, είναι χρήσιμο. Και ότι τα πράγματα πρέπει να ανοίξουν. Γι’ αυτό πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία. Ανοίξαμε μια πλατφόρμα που λέγεται katevagiatinathina.gr. Είναι μια πλατφόρμα στην οποία όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί, έτσι ώστε να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια που θα κατεβάσουμε στην Αθήνα. Είναι ένα πρώτο βήμα για να μη διαλέγουμε πάντα τους υποψήφιους μέσα από τους κομματικούς σωλήνες», τονίζει ο κ. Γερουλάνος.

Όπως επισημαίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος, «σήμερα εάν θέλω να συγκροτήσω ψηφοδέλτιο, αύριο το πρωί μπορώ να το συγκροτήσω από ανθρώπους που ξέρω μέσα από το κόμμα μου ή τα συγγενικά κόμματα. Πριν βάλουμε τα στελέχη αυτά στα ψηφοδέλτια, θέλουμε να ξέρουμε εάν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω οι οποίοι θέλουν να δώσουν δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη τους. Δεν θέλει παραπάνω. Θέλει δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη σου, για να έχεις φωνή, για να έχεις ένα μέρος της εξουσίας, για να συναποφασίζεις για το μέλλον σου. Εξαιρετικά σημαντικό να μπει ο κόσμος μέσα σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις παρατάξεις. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που το ανοίγουμε και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουν και οι άλλες παρατάξεις που κατεβαίνουν για τον δήμο, διότι αυτό είναι ένα πραγματικό εργαλείο δημοκρατίας στο οποίο προσκαλείς ανθρώπους και λες “εγώ θα σε ακούσω”».

Ακολουθούν σημεία-κλειδιά της συνέντευξης του κ. Γερουλάνου:

Τον Μάιο ψηφίζουμε για Δήμαρχο, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το κλίμα έχει αλλάξει. Αντί να σκεφτόμαστε μόνο με όρους κομματικούς, σκεφτόμαστε και με πρόσωπα, με συνδυασμούς, με θέσεις. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εάν κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια, εάν πας στον κόσμο και μιλήσεις με τον κόσμο, βλέπεις ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται. Βεβαίως σε ένα περιβάλλον με τέτοια ακραία πόλωση, έχεις πάντα τον κίνδυνο να πολωθεί το κλίμα και κάποιοι να ψηφίσουν δήμαρχο για άλλους λόγους, κομματικούς. Όμως οι περισσότεροι δημότες βλέπω ότι έχουν μια διάθεση να ψηφίσουν αυτοδιοικητικά και να οδηγήσουν σε ανατροπές μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Να μιλήσουμε για τον Δήμο μας, να αποφασίσουμε για την πόλη μας

Πιστεύω ότι ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να μιλήσουμε για την πόλη μας. Πρέπει να μιλήσουμε για τον δήμο μας. Γιατί; Γιατί είναι τόσο εύκολο να παρασυρθούμε και να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε ψηφαλάκια, λαμβάνοντας μέρος στην πόλωση που στο τέλος πάλι μπορεί να οδηγηθεί ο κόσμος και να ψηφίσει για το δήμο με άλλα κριτήρια. Και αντί να μιλάμε για τα πράγματα που μας νοιάζουν καθημερινά, όπως είναι οι λακκούβες, όπως είναι η ασφάλεια στην πόλη, όπως είναι η αίσθηση εγκατάλειψης που υπάρχει στην Αθήνα, όπως είναι η κακή γραφειοκρατία του Δήμου, να ψηφίσουμε υπέρ του Χ ή Ψ κόμματος.

Ανεξάρτητος κόντρα στους κομματικούς υποψηφίους

H δική μου υποψηφιότητα είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Εγώ σήκωσα το χέρι μου και είπα «θέλω να κατέβω για τον δήμο». Το γεγονός ότι με στηρίζουν κάποια κόμματα, δεν σημαίνει ότι μου έδωσαν χρίσμα. Παλιά τα χρίσματα ερχόντουσαν με υποψηφίους, με θέσεις και με λεφτά. εμένα δεν ήρθε ούτε με υποψηφίους, ούτε με θέσεις, ούτε με λεφτά. Άρα η ανεξαρτησία μου είναι ακέραιη και μπορώ να επιλέξω το καλύτερο δυνατό «συνεργείο» το οποίο θα παλέψει για την Αθήνα. Και αυτό είναι η πρώτη μου προτεραιότητα σ’ αυτό που θέλω να κάνω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.