ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερουλάνος: Ο Δήμος Αθηναίων χρειάζεται συνεργασίες από τώρα

19:55 - 09 Φεβ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Γερουλάνος: Ο Δήμος Αθηναίων χρειάζεται συνεργασίες από τώρα
Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, στο pontiki.gr και στο δημοσιογράφο Ρενάτο Λέκκα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:


"Δεν έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάποιος υποψήφιος, είναι άλλωστε νωρίς ακόμη. Υπάρχουν ωστόσο επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της δημιουργίας χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών, που με χαρά είδα ότι συμφωνούμε με τον κύριο Ηλιόπουλο και τον κύριο Μπακογιάννη. Πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία να στείλω μια επιστολή, όπου τους καλώ να οργανώσουμε μαζί μια ημερίδα συνεργασίας, ώστε να σχεδιάσουμε το πρώτο κοινό Δημοτικό Σχέδιο Δράσης (ΔΣΔ) για τα ναρκωτικά. Ο χρόνος που περνάει είναι πολύτιμος. Ο κύριος Ηλιόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά. Δυστυχώς ο κύριος Μπακογιάννης, έστειλε μια απάντηση που δεν διαπνέεται από το ίδιο πνεύμα της συνεργασίας. Ίσως διότι έχει συνηθίσει στο παλιό σύστημα διοίκησης του δήμου που όλοι πρέπει να λένε «ναι» στον επικεφαλής διότι έχει πλειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο. Εγώ θα επιμείνω, διότι ο Δήμος χρειάζεται τώρα συνεργασίες και γιατί πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στο κεντρικό κράτος, έτσι ώστε να φέρει επιτέλους ένα σοβαρό νόμο για τα ναρκωτικά και να θέσει το σωστό θεσμικό πλαίσιο".

 

Ακόμα, ο κύριος Γερουλάνος, με άρθρο-παρέμβαση του στο ethnos.gr, μίλησε για την γειτονιά των Εξαρχείων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της.


"Η γειτονιά παραδίνεται σταδιακά στην εγκληματικότητα, στις χρυσές μπιζνες του εμπορίου ναρκωτικών και του παραεμπορίου, στην ανεξέλεγκτη αγορά της Χρυσής Βίζας. Όμως, σήμερα η πολιτεία έχει, πιστεύω, μια ευκαιρία. Οι κάτοικοι της περιοχής έστειλαν μια απελπισμένη επιστολή, που περιγράφει την πραγματικότητα που ζουν, και ζητούν από μας να παρέμβουμε. Θα την αγνοήσουμε ή θα ανταποκριθούμε; Για μας, λύση στα Εξάρχεια θα φέρει μια συντονισμένη προσπάθεια, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να σταματήσει η εκμετάλλευση της γειτονιάς από εξωγενείς παράγοντες που καμία σχέση δεν έχουν με τον χαρακτήρα της και να επιστρέψουν τα Εξάρχεια σε ένα καθεστώς κανονικότητας με τις προτεραιότητες που θέτουν οι κάτοικοι. Γι’αυτό πήρα την πρωτοβουλία να απευθύνω επιστολή στον Πρωθυπουργό για το θέμα, ζητώντας διάλογο και συλλογική λύση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.