ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Γερουλάνου-ΣΕΤΕ

14:26 - 20 Φεβ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση με τον κ. Ρέτσο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ ΣΕΤΕ και κ. Γερουλάνου βρέθηκε η ανάγκη να ευθυγραμμιστεί η τουριστική στρατηγική της Αθήνας με τις σύγχρονες τάσεις που θέλουν την πόλη και τους συνεργαζόμενους φορείς να εστιάζουν στη διαχείριση του προορισμού κι όχι μόνο στην προώθησή του σε διεθνείς αγορές. Η βελτίωση της εμπειρίας του κάθε επισκέπτη, οι συνέργειες τουριστικών και πολιτιστικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, μέσα από πρωτοβουλίες όπως το ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπορούν να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Αθήνας.

 

 

4721867

Όπως επισημάνθηκε, ο δήμος πρώτος οφείλει να διασφαλίσει τις συνθήκες ώστε η Αθήνα να καταστεί, καταρχάς, μια πόλη που οι κάτοικοί της αγαπούν να ζουν και, κατ’ επέκταση, οι τουρίστες να επισκέπτονται. Και, βέβαια, οι ιδιωτικοί φορείς να στέκονται αρωγοί και συνεργάτες σε αυτήν την προσπάθεια. Όσον αφορά το φαινόμενο του υπερτουρισμού, λόγω της επέκτασης των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, αλλά και της Χρυσής Βίζας, συζητήθηκαν προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, ώστε να θωρακιστεί η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης και, ταυτόχρονα, να διαφυλαχθεί το πολιτισμικό αποτύπωμα, ο χαρακτήρας των αθηναϊκών γειτονιών. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν μέτρα όπως ο ορισμός ανώτατου ορίου κατοικιών προς βραχυχρόνια μίσθωση ανά περιοχή, με κριτήρια προϋποθέσεων ασφάλειας, η φορολόγηση στην πηγή και ο διαχωρισμός αστικής και επαγγελματικής τουριστικής μίσθωσης. Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι θετικές συνέπειες του φαινομένου “airbnb” που έχει οδηγήσει τους παραδοσιακούς ξενοδόχους στην προσφορά εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των πελατών τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 20 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.