ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαμήτας: Ο δήμαρχος Αλίμου μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό

16:53 - 07 Μαρ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Τσαμήτας: Ο δήμαρχος Αλίμου μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό
«Κατά της επένδυσης του Ελληνικού είναι ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ύστερα απο την αίτηση ακύρωσης του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων που κατέθεσε στο ΣτΕ», υποστηρίζει ο αντίπαλος για την υποψηφιότητα του δήμου Αλίμου, Βαγγέλης Τσαμήτας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κυρίου Τσαμήτα:

 

«Τη σημαντικότερη επένδυση των τελευταίων ετών, αυτή του Ελληνικού μπλοκάρει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης καταθέτοντας στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων . Ο κύριος Κονδύλης αδιαφορώντας για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν με την έναρξη του έργου και μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός αυτών θα προέρχεται από το δήμο Αλίμου, δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι κατά της επένδυσης.

Η ανάπλαση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι προϋπολογισμού 8,5 δις ευρώ αλλά προφανέστατα ελάχιστα ενδιαφέρει τον δήμαρχο η ανάπτυξη του Αλίμου και τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα κερδίσει ο δήμος.
Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα καθώς δεν διεκδίκησε αυτά που αναλογούν στον Άλιμο βάσει της χωροταξικής και διοικητικής του έκτασης όταν έπρεπε.
Ο Φορέας έχει την ευθύνη της διαχείρισης και λειτουργίας όλων των κοινοχρήστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού εντός του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων, καθώς και της είσπραξης και διαχείρισης των ανταποδοτικών τελών. Συστάθηκε πέρυσι τέλος Σεπτεμβρίου και αποτελεί μία από τις αναβλητικές αιρέσεις προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για το Ελληνικό, από το Δημόσιο και τους επενδυτές, με επικεφαλής τη Lamda Development, ώστε το έργο να ξεκινήσει.
Ο κύριος Κονδύλης ουδέποτε εκφράστηκε εναντίον του Φορέα διαχείρισης του Ελληνικού στην πανηγυρική συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου του 2019 στην οποία μάλιστα συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, της εταιρίας που θα αναλάβει το έργο και οι επικεφαλής των τριών δήμων (Ελληνικού, Γλυφάδας, Αλίμου).
Γι αυτό και προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στην συνεδρίαση αυτή, ως μέλος του ΔΣ, δεν ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι επέλεξε να κινηθεί νομικά, το αντίθετο μάλιστα, είχε πει ότι θα γίνει προσπάθεια διόρθωσης των σημείων στα οποία υπάρχει διαφωνία.
Αντ΄αυτού κατέθεσε αίτηση ακύρωσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τον Οργανισμό του Φορέα και τον Εσωτερικό κανονισμό του στο Δ’ Τμήμα του ΣτΕ τέλος Νοεμβρίου 2018 (δύο μήνες περίπου από τη δημοσίευση των ΚΥΑ) η οποία θα συζητηθεί στις 21 Μαΐου 2019 (εφόσον δεν υπάρξει αίτημα αναβολής της συζήτησης). Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή για να συγκροτηθεί ένας νέος φορέας, θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό πράγμα που σημαίνει τεράστιες καθυστερήσεις και πισωγύρισμα για την επένδυση.
Μάλιστα ο Ανδρέας Κονδύλης παραπλάνησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου καθώς στην έκτακτη συνεδρίαση ενημέρωσης απέκρυψε ότι ο Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων είναι άμεσα συνυφασμένος με την έναρξη της επένδυσης και ότι χωρίς αυτόν η επένδυση κολλάει. Προτίμησε να εξαντλήσει την επιχειρηματολογία του λέγοντας ότι ο Φορέας λειτουργεί με προβληματικό τρόπο ενώ υποβάθμισε την επιτυχία των όμορων δήμων όπως ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού που κέρδισε τρεις θέσεις αναφέροντας ότι δεν έχει και καμία ιδιαίτερη αξία.
Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος είναι και πρόεδρος το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Ανδρέα Κονδύλη κατηγορώντας τον για παιχνίδια που παίζει στην πλάτη των δημοτών και της ανάπτυξης της περιοχής.
Σοβαρά ερωτήματα πάντως γεννιούνται για την χρονική στιγμή που επέλεξε να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο ο κύριος Κονδύλης μέσα στην προεκλογική δίνη ώστε να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη αδιαφορώντας πλήρως για την επένδυση που θα ανοίξει 10.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και προοπτική ανάπτυξης στον τόπο.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου, Βαγγέλης Τσαμήτας αποτελεί μια νέα διεκδικητική δημοτική αρχή που θα επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα και έχοντας την τεχνογνωσία που απαιτείται θα αποκομίσει τα μέγιστα προς το συμφέρων των δημοτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.