ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική παρέμβαση για την αγορά πινάκων από τον Δήμαρχο Αλίμου

13:20 - 12 Μαρ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Εισαγγελική παρέμβαση για την αγορά πινάκων από τον Δήμαρχο Αλίμου
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η αγορά έργων τέχνης αξίας 369.000 ευρώ από το δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη. Μετά την έφοδο του ΣΔΟΕ, σειρά έχει τώρα ο εισαγγελέας που ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την υπ΄ αριθμό Δ2018/1955 παραγγελία του, ώστε να του γνωστοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλων προκειμένου να κληθούν για να εξετασθούν ως μάρτυρες.

Ο κύριος Κονδύλης κατασπατάλησε τους πόρους του δήμου για να αγοράσει πίνακες ζωγραφικής χωρίς καν να υπάρχει πινακοθήκη για να τοποθετηθούν και βάζει σε δεύτερη μοίρα άλλες μεγάλες ανάγκες του δήμου.

 

Υπόσχεται πινακοθήκη όταν προχωρήσει το πρότζεκτ του Ελληνικού το οποίο όμως με προσφυγές επιχειρεί να το μπλοκάρει.

 

Οι 78 αυτοί πίνακες βρίσκονται στοιβαγμένοι στον 4ο όροφο του Δημαρχείου και συγκεκριμένα στο γραφείο του δημάρχου ο οποίος τους γυροφέρνει κατά καιρούς τάχα μου σε εκθέσεις που προσπαθεί να στήσει στον Άλιμο, για να δικαιολογήσει, τα αδικαιολόγητα.

 

Η αγορά των πινάκων ζωγραφικής και ο τρόπος που προχώρησε σε αυτήν έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία και έδωσε στο δήμο μας αρνητική δημοσιότητα αφού μεγάλες εφημερίδες και sites που ασχολήθηκαν με το θέμα.

 

Αυτά είναι τα δείγματα γραφής του δημάρχου Αλίμου για το πως ιεραρχεί τις προτεραιότητες και διοικεί το δήμο.

 

Μπορεί ο Άλιμος να μην έχει κάδους απορριμμάτων και πλυντήριο για να τους πλένει αλλά πίνακες έχει, μπορεί να μην έχει ανανεώσει το στόλο των απορριμματοφόρων αλλά πίνακες έχει. Οι προτεραιότητες του Ανδρέα Κονδύλη είναι οι πίνακες και τα έργα βιτρίνας. Το γιατί το γνωρίζει εκείνος και οφείλει να το απαντήσει.

 

Να σημειώσουμε ότι σε άλλους γειτονικούς Δήμους, όπως αυτός της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης, υπάρχουν πρωτοβουλίες ανάδειξης έργων τέχνης, αλλά μόνο με δωρεές και κυρίως από δημότες που ασχολούνται με την τέχνη. Και κοσμούν τα δημαρχεία και άλλα δημοτικά κτίρια χωρίς κόστος για τον δημότη.

 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.