ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυσαρέσκεια Μώραλη για την απόφαση του ΚΑΣ

15:27 - 03 Απρ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Δυσαρέσκεια Μώραλη για την απόφαση του ΚΑΣ
Τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ένα μεγάλο τμήμα του Πειραιά εξέφρασε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μώραλης επανέλαβε την απορία του για το γεγονός ότι το ΚΑΣ, ενώ δέχτηκε την αναβολή που είχε ζητήσει ο ΟΛΠ  δεν έκανε το ίδιο με το αντίστοιχο αίτημα του δήμου. «Δεν μπορεί να ζητάει αναβολή μια ολόκληρη πόλη και να μην το δέχεται το ΚΑΣ», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γ. Μώραλη, στο ιστορικό κέντρο του Πειραιά, υπάρχουν μνημεία…. Το μείζον για μας είναι να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ο κ. Μώραλης χαρακτήρισε παράλογο, μια επένδυση που αφορά τα έργα μιας ανώνυμης εταιρείας στο λιμάνι να επηρεάζει ολόκληρη τη ζωή στον Πειραιά.

Πόλη και λιμάνι πρέπει να συμπορεύονται, τόνισε και επεσήμανε πως με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου πλέον δυσκολεύουν οι διαδικασίες για τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, αφήνοντας σαφέστατη αιχμή για το ΚΑΣ ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι δεν αρκεί «να προστατεύουμε τα μνημεία, αλλά πρέπει να τα αναδεικνύουμε κιόλας για να τα χαίρονται οι πολίτες… »

Τελευταία τροποποίηση στις 15:28 - 03 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.