ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Προηγείται με 37% ο Κώστας Μπακογιάννης για την Αθήνα

15:16 - 07 Απρ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Δημοσκόπηση: Προηγείται με 37% ο Κώστας Μπακογιάννης για την Αθήνα
Προβάδισμα υπέρ του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ χαμηλά ποσοστά για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, φανερώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του "Βήματος της Κυριακής".

Το κλίμα που επικρατεί στην πρωτεύουσα είναι αντιπροσωπευτικό του πολιτικού κλίματος που επικρατεί και στην υπόλοιπη χώρα και χαρακτηρίζεται από την αρνητική στάση απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και τις επιφυλάξεις για την αντιπολίτευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά των υποψηφίων διαμορφώνονται ως εξής:

-Κώστας Μπακογιάννης, 37%

-Παύλος Γερουλάνος, 13%

-Νάσος Ηλιόπουλος, 10%

-Ηλίας Κασιδιάρης, 9%

Ένα ποσοστό 10% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν και ένα 5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Η υποψηφιότητα, όμως, του Κ. Μπακογιάννη δείχνει ότι έχει μια οριζόντια, διακομματική αποδοχή, αφού προηγείται στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων εκτός από αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην Κεντροαριστερά, όπου προηγείται ο Π. Γερουλάνος, αλλά και σε αυτούς που αυτοτοποθετούνται στην Αριστερά, όπου προηγείται ο Ν. Ηλιόπουλος.

Αυτήν τη διακομματική αποδοχή ο Κ. Μπακογιάννης φαίνεται να τη διατηρεί με μεγάλη διαφορά και στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου, όπου επικρατεί στο ενδεχόμενο αναμέτρησης τόσο με τον Π. Γερουλάνο (54%-25%), όσο και με τους Ν. Ηλιόπουλο (57%-22%) και τον Ηλ. Κασιδιάρη (70%-13%). Ο κ. Μπακογιάννης, επίσης, έχει προβάδισμα σε όλες τις ηλικίες.

Ο δείκτης της αναγνωρισιμότητας-δημοτικότητας

Στην αφετηρία της εκλογικής κούρσας ειναι αξιοσημείωτα τα χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας των υποψηφίων, πλην του Κ. Μπακογιάννη και του Ηλ. Κασιδιάρη, που αναγνωρίζονται από το 99% των ερωτηθέντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ν. Ηλιόπουλο δεν τον γνωρίζει ένας στους τρεις ερωτηθέντες. Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται έκτος και στην κατάταξη της δημοτικότητας, στην οποία προηγούνται οι Μπακογιάννης και Γερουλάνος.

Τα προβλήματα των Αθηναίων

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Αθηναίων, ανεξαρτήτως ηλικίας, πολιτικής τοποθέτησης, κοινωνικής-επαγγελματικής θέσης, είναι η καθαριότητα και τα σκουπίδια, ένα θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του δήμου. Το δεύτερο και το τρίτο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτά της εγκληματικότητας-έλλειψης αστυνόμευσης και οι αλλοδαποί, αν και άπτονται των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 07 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.