ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιφέρεια Αττικής: Καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς στις λαϊκές αγορές

15:38 - 07 Απρ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Περιφέρεια Αττικής: Καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς στις λαϊκές αγορές
«Οι Λαϊκές Αγορές έχουν αναντικατάστατη συμβολή στην κοινωνική συνοχή, στηρίζοντας συμπολίτες με χαμηλό εισόδημα ενώ παράλληλα το επάγγελμα του πωλητή στις Λαϊκές Αγορές είναι καθαρά βιοποριστικό και θα πρέπει η Πολιτεία να το προστατέψει από κάθε είδους εκβιασμούς, μαφίες, μαύρες αγορές και άλλα σκοτεινά συμφέροντα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων της Διεύθυνσης προσπαθεί, υπό δύσκολες συνθήκες, να επιτελέσει ευσυνείδητα το έργο της». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή την εξάρθρωση από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σπείρας που εκβίαζε και εξαπατούσε επαγγελματίες και παραγωγούς λαϊκών αγορών της και σημειώνει ότι είναι σε επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για την άσκηση ποινικών διώξεων και να τεθούν άμεσα οι επίορκοι υπάλληλοι σε αργία.

Σε ότι αφορά στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών, η Περιφέρεια διευκρινίζει ότι «πρόκειται για μια Υπηρεσία που ήταν ένας από τους πολλούς φορείς του ελληνικού δημοσίου που καταργήθηκαν. Ο συγκεκριμένος Οργανισμός μεταφέρθηκε ως Διεύθυνση στην Περιφέρεια Αττικής. Έγιναν προσπάθειες να ενσωματωθεί ομαλά η εν λόγω Υπηρεσία στην Περιφέρεια Αττικής λόγω της διαφορετικής φύσης και της ιδιαιτερότητάς της, καθώς ήταν ένας αυτόνομος οργανισμός. Προκειμένου να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης, στο πλαίσιο της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, η Περιφερειακή Αρχή προχώρησε στην αλλαγή δύο φορές του Διευθυντή της υπηρεσίας, η τελευταία λόγω δήλωσης παραίτησης».

Και προσθέτει: «Με τον πρόσφατα ψηφισμένο ν. 4605/2019 (ΦΕΚ Α΄ 52) και συγκεκριμένα με το άρθρο 101 ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, ρυθμίστηκαν ζητήματα Λαϊκών Αγορών με σκοπό να εξαλειφθούν οι "εξαρτήσεις" στις Λαϊκές Αγορές, να ενισχυθεί η διαφάνεια και με συγκεκριμένη δίκαιη και ορθή διαδικασία, στη βάση μοριοδότησης, να αποδοθούν σε όλες τις Λαϊκές Αγορές ή να βελτιωθούν οι θέσεις όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ή/και εξαφανίζεται η διαφθορά από ένα πολύ μεγάλο τμήμα των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.