ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Τσαμήτας: Ο Άλιμος χρειάζεται Δήμαρχο που να ενώνει

18:26 - 12 Απρ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Β. Τσαμήτας: Ο Άλιμος χρειάζεται Δήμαρχο που να ενώνει
Συνέντευξη Βαγγέλη Τσαμήτα στο SBC και στην εκπομπή Day 2 Day με τον Ανέστη Ντόκα. Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, Βαγγέλης Τσαμήτας αναπτύσσοντας τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί τη δημαρχία και περιγράφοντας το όραμά του για την επόμενη ημέρα του Αλίμου.

Μιλώντας για το αύριο αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας συναινέσεων για την επόμενη ημέρα, κάτι που αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο και θα το επιδιώξει.

Μια σοβαρή δημοτική αρχή οφείλει να αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και αυτό προϋποθέτει την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετήσουν μελλοντικά τους κατοίκους τόνισε ο κύριος Τσαμήτας, υπογραμμίζοντας ότι ο Άλιμος έχει 60.000 κατοίκους και λειτουργεί οριακά και ασφυκτικά σε εγκαταστάσεις όπως σχολεία, χώροι άθλησης και πρασίνου. «Φανταστείτε τι θα γίνει σε λίγα χρόνια που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα φτάσουμε τους 90.000 κατοίκους». Οι πόροι συνεχώς μειώνονται για τους δήμους άρα ο δήμαρχος πρέπει να είναι ευρηματικός και ικανός να προσελκύσει επενδύσεις υπογράμμισε, λέγοντας ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί και δεν ξέρει να κάνει ο σημερινός δήμαρχος. «Οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν νέες θέεις εργασίας και ποιότητα ζωής στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρότζεκτ του Ελληνικού τόνισε ότι η ευκαιρία για τον Άλιμο χάθηκε με ευθύνη του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη που δεν φρόντισε να διεκδικήσει για το δήμο τα ανταλλάγματα που είχαν συμφωνηθεί στην αρχική σύμβαση, όπως, Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α), χωροθέτηση και δημιουργία Νεκροταφείου - το οποίο αποτελεί μείζον θέμα για την πόλη – και δημιουργία αθλητικών χώρων.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Τσαμήτας επεσήμανε την ανύπαρκτη διαπραγματευτική πολιτική του νυν δημάρχου στο θέμα της Μαρίνας του Αλίμου, με βάση την οποία ο δήμος δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή στη διαχείριση και τα έσοδα.

Στο μείζον θέμα της καθαριότητας ο υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου σημείωσε ότι «κοστίζει ακριβά μέσω των υπέρογκων δημοτικών τελών που αποτελούν «θηλιά» στο λαιμό κατοίκων και επαγγελματιών» ενώ δεσμεύτηκε για την μείωση τους στο μέσο όρο των δήμων της Αττικής αλλά και για την ανανέωση του εξοπλισμού καθαριότητας. Αυτό που προέχει είπε ο κ. Τσαμήτας «είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και όχι η αγορά έργων τέχνης ύψους 400.000 ευρώ στην οποία έχει προχωρήσει ο κύριος Κονδύλης με αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς καν στον Άλιμο να υπάρχει πινακοθήκη.

Τώρα είναι η στιγμή ο Άλιμος να αποκτήσει μια δημοτική αρχή που θα ιεραρχεί τα προβλήματα, θα βάζει προτεραιότητες για την επίλυσή τους και θα σέβεται τα χρήματα των δημοτών», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Τσαμήτας.

Γιατί αξίζουμε καλύτερα! Γιατί μπορούμε καλύτερα!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.