ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννης: Αυτό που μετράει είναι να πετύχουμε λύσεις όλοι μαζί

13:09 - 01 Σεπ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, έστειλε το μήνυμα ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει με το έργο της δημοτικής Αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, ενώ προέτρεψε «να γίνουμε μια δημοτική Αρχή όλοι μαζί, όχι στους τύπους αλλά στην ουσία».

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Χρήστος Τεντόμας , αντιπρόεδρος ο Ρήγας Αξελός και Γραμματέας η Πόπη Γιαννοπούλου, ενώ η συνεδρίαση συνεχίζεται με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Μπακογιάννης, στο σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι «οι Αθηναίοι έχουν κουραστεί να μην βλέπουν λύσεις στα προβλήματα τους και αυτά να οξύνονται». Όπως είπε «αυτό που μετράει είναι να πετύχουμε λύσεις». Θέλουμε, προσέθεσε «μια πόλη που μας ενώνει και να μας χωρά όλους».

Ηλιόπουλος: Να αποδείξουμε στο τέλος της τετραετίας ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι «οφείλουμε να αποδείξουμε στο τέλος της τετραετίας ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει». Ο κ. Ηλιόπουλος, υπογράμμισε ότι «η Αθήνα έχει ένα πολύ σημαντικό δημοκρατικό κεκτημένο από το προηγούμενο διάστημα. Είχε καταφέρει ένα δημοκρατικό πλαίσιο διοίκησης, αποκλείοντας τους νεοναζί και επιλέγοντας εκπροσώπηση στις Επιτροπές και από μικρότερες παρατάξεις». Και κάλεσε τον νέο δήμαρχο να πιέσει το υπουργείο Εσωτερικών «για να επανέλθουμε σ΄ αυτό το δημοκρατικό κεκτημένο».

Γερουλάνος: Στο επίκεντρο της προσοχής η Αθήνα

«Σε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσει η Αθήνα μπροστά» δήλωσε ότι προσβλέπει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος και διαβεβαίωσε ότι η παράταξη του είναι διατεθειμένη για μια εποικοδομητική συνεργασία παρότι δεν θα συμμετέχει στη διοίκηση. «Η Αθήνα -είπε- θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής όλων για να δουν αν πραγματικά ένα δημοκρατικό σύστημα εκλογής μπορεί να λειτουργήσει».

Σοφιανός: Ζητούμε τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής

Τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής, «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» από τις επιτροπές του Δήμου, ζήτησε και ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Επίσης τόνισε ότι «δεν αρκούν οι καλές προθέσεις» για την επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας» και απαιτείται «διεκδίκηση και αγωνιστική πίεση».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 02 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.