ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Συνεργασία με κυβέρνηση για το δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

09:03 - 10 Σεπ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στη στενή της συνεργασία με την κυβέρνηση, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων και να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες μετατροπής της οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Ειδικότερα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, μετά και τις σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο θέμα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια επισημαίνει ότι «η  Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν έχει οδική σύνδεση με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με τη Θεσσαλονίκη», ενώ διαβεβαιώνει ότι «η διεκδίκηση της μετατροπής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι πάγια και σταθερή από όλες τις κυβερνήσεις».

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι για την αποκατάσταση χαρακτηριστικών σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου απαιτείται να ολοκληρωθούν δυο μείζονες παρεμβάσεις: η παράκαμψη των Γιαννιτσών και η παράκαμψη της Χαλκηδόνας.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ολοκληρώσει το σύνολο των μελετών για τις οποίες έχει την ευθύνη, δηλαδή για τις δυο παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, καθιστώντας το έργο μελετητικά ώριμο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο παρακάμψεων είναι 220 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη διατεθεί πίστωση 10 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων από την Πολιτεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:16 - 10 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.