ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατούλης: Συνεργασία με ΕΛΑΣ για τη βέλτιστη ασφάλεια των πολιτών

15:19 - 13 Σεπ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Πατούλης: Συνεργασία με ΕΛΑΣ για τη βέλτιστη ασφάλεια των πολιτών
Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, παρουσία και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου, όπου συζητήθηκε η δρομολόγηση συνεργασίας για τη βέλτιστη ασφάλεια των πολιτών.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε πως η Περιφέρεια θα υλοποιήσει σχετικές οριζόντιες δράσεις σε όλους τους δήμους και πρότεινε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα αναφορικά με την αντιμετώπιση κρουσμάτων παραβατικότητας αλλά και την οδική ασφάλεια, «για να περιορίσουμε τα τροχαία ατυχήματα που κοστίζουν πολλές ανθρώπινες ζωές, κάθε χρόνο», όπως σημείωσε. 

«Για εμάς τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα μας», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, ανακοινώνοντας ότι με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις που θα «διασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής». 

Στη συζήτηση τέθηκαν και ζητήματα όπως η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, η ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, η ανανέωση του στόλου των οχημάτων και η αξιοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας, προκειμένου οι αστυνομικοί να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο τους. 

Τέλος, ο κ. Καραμαλάκης διεμήνυσε στον περιφερειάρχη ότι θα είναι σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας πως «η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στο πλευρό της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η στόχευση είναι κοινή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.