ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρομολογούνται διαδικασίες για να αξιοποιηθεί ο «πύργος-φάντασμα» του Πειραιά

13:03 - 22 Σεπ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Δρομολογούνται διαδικασίες για να αξιοποιηθεί ο «πύργος-φάντασμα» του Πειραιά
Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανακοίνωσε την απόφασή του να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να αξιοποιηθεί ο «πύργος- φάντασμα» στο λιμάνι, με επενδύσεις τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ώστε να γίνει ένα εμπορο-ναυτιλιακό κέντρο της πόλης.

Έπειτα από 47 χρόνια που ο πύργος παραμένει επί της ουσίας γιαπί, ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για να κλείσει «η πληγή» και να αξιοποιηθεί ο πύργος με επενδύσεις (τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων) επιτρέποντας πολλές χρήσεις στο εμπορο-ναυτιλιακό κέντρο του Πειραιά.

Σήμερα στον πύργο του Πειραιά χρησιμοποιούνται μόνο το ισόγειο και οι δύο πρώτοι όροφοι. Χωρίς ασανσέρ και με πολύ παλιές υποδομές ακόμη και εκεί η εγκατάλειψη είναι έντονη.

«Έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση που την εξετάζει η επιτροπή του Δήμου, και πιστεύω ότι μέχρι 10 Οκτωβρίου θα έχουμε προσωρινά ανάδοχο», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μώραλης και διευκρινίζει ότι θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο φέρνοντας οριστικό αποτέλεσμα για την αξιοποίηση του πύργου.

Ο κ.Μώραλης πάντως χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα εταιρειών δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε κάθε περίπτωση, εφόσον προκριθεί κάποια κοινοπραξία, στόχος θα είναι η ανακατασκευή του ακινήτου των 32.000 τ.μ., με πολλαπλές χρήσεις.

«Θα αλλάξει μια περιοχή ολόκληρη, με πολλές παθογένειες λόγω της εγκατάλειψης του πύργου, και με την παρέμβαση του ιδιώτη θα αλλάξει η κατάσταση. Θα έχουμε θέσεις εργασίας, εφόσον ευοδωθεί βέβαια, θα γίνει παραχώρηση για 99 χρόνια, σας λέω τους όρους του διαγωνισμού που είναι δημοσιεύσιμα στοιχεία, το γεγονός προέβλεπε το μίνιμουμ 900 χιλιάδες ετησίως μίσθωμα, και προβλέπεται τουλάχιστον 30 εκατομμύρια επένδυση για την ανακατασκευή του πύργου.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.